قبولی در آزمون نظام مهندسی | چگونه بدون صرف وقت و هزینه زیاد در آزمون نظام مهندسی قبول شویم

240

دوستان عزیزم سلام.

شاید امسال برای شما زمان آن رسیده باشد که در آزمون پروانه اشتغال نظام مهندسی شرکت کنید. شاید هم از آن دسته هستید که یک بار در این آزمون شرکت کرده اید اما هنوز موفق به کسب نمره قبولی نشده اید. برای بعضی هم که این آزمون فرسایشی شده است. شخصی را دیدم پنجمین بار بود که در آزمون شرکت می کرد و آزمون اخیر هم که با او صحبت کردم، از صحبت هایش برمی آمد که این بار هم قبول نمی شود.

اهمیت قبول در آزمون نظام مهندسی

شاید برای عده ای از دوستان اهمیت این آزمون هنوز جا نیافتاده باشد. بعد از قبولی در این آزمون به شما پروانه پایه ۳ می دهند. پروانه پایه ۳ به خودی خود خیلی به درد نمی خورد. البته در شرایط فعلی. شاید مفید ترین فایده اش این باشد که آن را در اختیار یک شرکت حقوقی قرار دهید و آن شرکت هم سالیانه یا هر چند ماه یک بار مبلغی را بابت آن به  شما پرداخت کند. که البته خیلی هم مبلغ قابل توجهی نیست. مثلاً ۳ میلیون تومان. پس چرا بعد از گذراندن این همه سال کنکور و درس و دانشگاه دوباره به تکاپو بیافتیم، مثل کنکور شبانه روز درس بخوانیم، به کتابخانه برویم و زجر بکشیم… آن هم به خاطر مدرکی که آن چنان ارزشی هم ندارد.

دوستان عزیز باید این نکته را خدمتتان عرض کنم ارزش این پروانه در آن است که اولا مجوزی است که می توانید با استفاده از آن دفتر یا شرکت حقوقی خود را ثبت کنید، از مهندسین دیگر استفاده کنید و پروژه های بزرگ بگیرید. دوماً پیش نیاز ارتقا یافتن به پایه های بالاتر می باشد. اگر پروانه پایه ۳ نداشته باشیم، هیچ گاه نمی توانیم، پروانه پایه دو را اخذ کنیم. هر چقدر هم دیرتر موفق به گرفتن پروانه پایه ۳ شویم به تبع آن نیز پروانه های پایه های بالاتر(پایه دو و پایه یک) را دیرتر دریافت می کنیم. زیرا پروانه های پایه های بالاتر باید مشمول گذر زمان از تاریخ اخذ پروانه های قبلی شود.

پس هر چقدر دیرتر در آزمون نظام مهندسی قبول شویم،  فرصت های بیشتری را از دست خواهیم داد.

neginomran-com-nezam-mohandesi

تفاوت کنکور با آزمون نظام مهندسی

آزمون نظام مهندسی، از جهات مختلفی با کنکور فرق دارد. د اینجا سه نکته در این رابطه را خدمتتان عرض می کنم:

مطالعه منابع آزمون کاملا مفید و ضروری است

اول آن که در کنکور درس هایی را می خواندیم که می دانستیم خیلی از آن ها برایمان فایده ای ندارد یا اصلا نمی دانستیم چه فایده ای دارد و این مورد در روند یادگیری ما تاثیر منفی می گذاشت. اما مقررات ملی ساختمان شامل آیین نامه هایی است که باید بدانیم، اگر بخواهیم فعالیت مهندسی مان را ادامه دهیم به دانستن آن ها نیاز داریم پس با رویکرد دیگری و انگیزه بیشتری باید آن ها را بخوانیم.

آزمون به صورت «کتاب باز» است

برخلاف آزمون کنکور که بسیاری از سوالات مفهومی هستند و شما باید با جمع بندی دانسته های ذهنی خود به جواب سوال دست پیدا کنید. اما آزمون مقررات ملی ساختمان اینگونه نیست. بسیاری از سوالات عیناًبند آیین نامه طرح می شود. نکته مهم دیگر اینکه نیازی نیست برای پاسخ به سوالهایمان از حافظه یاری بجوییم، زیرا در زمان امتحان تمامی کتاب ها پیش رویمان است. یعنی در امتحان کلیه منابع را می توانیم همراه داشته باشیم. به اصطلاح این امتحان OPEN BOOK برگزار می شود.

نیاز نیست خیلی برایش وقت بگذاریم

اگر روش کار را بلد باشیم، به جرات می توانم بگویم نهایتاً دوماه مطالعه قبل از آزمون برای کسب نتیجه مطلوب کافی است. البته فقط برای کسب نتیجه در آزمون!!!!  اصلا نیازی نیست که چند ماه از کار و زندگی و تفریحات خود بزنیم که برای آزمون درس بخوانیم. اشتباهی که من در بار اولی که آزمون دادم انجام دادم. در واقع قبولی در این آزمون بیشتر بستگی دارد به مهارت ما دارد تا میزان مطالعه و دانش ما. مهارت در پیدا کردن واژه های کلیدی سوالات و یافتن آن ها در منابع. و این کار به تمرین نیاز دارد. یک تمرین هدفمند. مهم ترین ابزاری که نیاز داریم، منابع آزمون و یک کلید واژه مناسب است. کلید واژه کتابی است یا جزوه ای است که حاوی کلمات مهم و کلیدی مقررات ملی ساختمان به همراه ذکر شماره مبحث و صفحه ای است که توضیحات مربوط به آن کلمه  در آن درج شده است. در واقع اکثر کلید واژه ها مناسب هستند. بیشتر از کیفیت کلید واژه، مهارت ما در تشخیص واژه کلیدی سوال اهمیت دارد. من از کلید واژه ای که سایت www.icivil.ir ارائه کرده بود، استفاده کردم. یکی از دوستانم از کلید واژه ای که انتشارات سری عمران، چاپ کرده بود استفاده کرد و هر دو نتیجه مطلوبی گرفتیم.

 چگونه مهارت لازم را کسب کنیم؟

۱- مرور کلی مباحث نظام مهندسی ساختمان

به عقیده من باید یک دور کلیه منابع آزمون را یک مرور روزنامه وار انجام داد تا ذهن یک آمادگی نسبی پیدا کند. در مرور کردن  فهرست مطالب و سرفصل ها را با دقت بیشتری نگاه کنید.

دو تا از مباحث هستند که نسبتاً حجیم تر هستند، به طبع سوالات بیشتری نیز از آن ها خواهد آمد. مبحث ۹ مربوط  به ساختمان های بتن آرمه و مبحث ۱۰ ساختمان های فولادی. که البته نیمی از حجم آن مربوط به طراحی است.اگر در آزمون محاسبات شرکت نکرده اید نیازی نیست که آن قسمت ها مطالعه شود. پس این دو کتاب را با دقت بیشتری بخوانید و قسمت هایی که به نظرتان مهم است را هایلایت کنید.

این مطلب را نیز مشاهده کنید: کدام یک از مباحث مقررات ملی از بقیه مهم تر هستند

۲- تهیه آزمون های سال های گذشته

کار دیگری که باید انجام دهید این است که آزمون های سال های گذشته را تهیه کنید. فایل PDF این آزمون ها و کلید پاسخ آن ها از سایت دفتر مقررات ملی ساختمان قابل دانلود است. آن ها را دانلود کنید و یک نسخه از آن ها پرینت بگیرید. پاسخ  های تشریحی را نیز می توانید از سایر سایت ها با یک جست و جوی ساده پیدا کنید. آزمون های قدیمی، (سال های ۸۸ به قبل) به خاطر تغییرات زیاد مقررات ملی خیلی مناسب نیست. بعضی از سالها دو آزمون و بعضی از سال ها یک آزمون برگزار شده است. مجموعا آزمون های ۵-۶ سال گذشته ۱۰-۱۲ آزمون می شود .

۳- برنامه ریزی کنید و از خودتان آزمون بگیرید

حالا نیاز به یک برنامه ریزی دارید . هر سه-چهار روز یکی از آزمون ها را بزنید. ابتدا از قدیمی ترین آزمون شروع کنید. شرایط درست مثل شرایط آزمون باشد. یعنی در همان زمان ۱۵۰ دقیقه. سعی کنید واژه کلیدی سوال را پیدا کنید و با استفاده از مبحث مربوطه به پاسخ سوال دست پیدا کنید. در انتهای آزمون با استفاده از کلید پاسخ، خودتان را ارزیابی کنید.

از اینکه نتیجه ضعیفی کسب کرده اید اصلا ناراحت  نباشید. این کاملاً طبیعی است. کم کم بهتر می شوید و مهارتتان در پیدا کردن پاسخ ها بیشتر می شود. سپس در دو- سه روز آینده با استفاده از پاسخ های تشریحی اشکالات و اشتباهاتتان را پیدا کنید و نکات مهم را برای خودتان یادداشت کنید. پاسخ نامه هایتان را نگه دارید و درصدی که در آن آزمون زده اید درشت روی آن بنویسید. بعداً که در آزمون های بعدی نتایج بهتری کسب کنید، مقایسه آن ها با هم انگیزه بخش و شادی آفرین است.

همچنین سوالاتی را که اشتباه زده اید یا پاسخ آن را خودتان نیافته اید، در روزهای آخر یک بار دیگر مرور کنید. سپس یک آزمون دیگر را با همان شرایط بزنید. بنابراین با روزی ۳-۴ ساعت وقت گذاشتن می توانید هر سه الی چهار روز یک آزمون را بزنید، و کاملا بررسی نمایید. می توانید بین آزمون ها یک روز هم برای استراحت خود در نظر بگیرید. پس نهایتا برای هر آزمون ۵ روز زمان گذاشتن کافی است. البته در روز های آخر طبیعی است که کمی فشرده تر باید کار کرد.

۴- مرور دوباره قسمت های مهم تر

بعد از زدن تقریبا نیمی از آزمون ها تقریبا مهارت لازم را پیدا کرده اید و احتمالا متوجه شده اید که کدام قسمت های مباحث و چه نوع سرفصل هایی مد نظر طراحان سوال ها است. یکبار دیگر آن قسمت ها را مرور کنید. همچنین فهمیده اید که کدام سوال ها ارزش وقت گذاشتن دارند و احتمال بیشتری دارد که به نتیجه برسند و کدام سوال ها را باید برای بازبینی انتهایی علامت گذاری کرد و انتهای کار جواب داد و کدام سوال ها را هرگز نباید برایشان وقت گذاشت. در آزمون های انتهایی تمرکزتان برای کسب درصد بهتر و قبولی در آزمون باشد.

۵- برای پاسخ به سوالات حریص نباشید

برای پاسخ به هیچ سوالی حرص به خرج ندهید ارزش همه سوالات یکسان است. چه آن سوالی که ۱ ثانیه از شما زمان می گیرد و با نگاه کردن به آن پاسخ صحیح را تیک می زنید و حتی نیاز به جست و جو در کلید واژه ندارد. چه آن سوالی که اگر با صرف ۱۰ دقیقه وقت و جست و جو در کلید واژه هم نم توانید آن را بیابید.

اینها مهارت هایی است که ابتدای مقاله از آن ها صحبت کردم. این مهارت ها فقط با تمرین بدست می آیند نه با مطالعه و کسب دانش صرف. امید وارم همه شما دوستان عزیز در این آزمون و همه آزمون های زندگی موفق و سربلند بیرون بیایید.

قبولی در آزمون پایان کار نیست 

اگر موارد یک تا پنج را انجام دادید به احتمال قوی شما در آزمون قبول می شوید. اما یادتان باشد قبولی در آزمون تازه شروع راه است. بعد از اینکه پروانه ساختمانی را دریافت کردید، کارتابلی برای شما در سایت سازمان فعال می شود و در صف ارجاء کار نظارت قرار می گیرید. نظارت کاری بسیار خطیر و پر مسئولیت است. باید خود را برای آن آماده کنید. از جمله مهارت های ضروری برای نظارت، تسلط بر نقشه خوانی و نکات اجرایی سازه ها، تسلط بر قوانین و مسائل حقوقی ، نگارش نامه و گزارش نویسی است.

در وبسایت نگین عمران، آموزش های مفید و کاملی در زمینه های اشاره شده، برای شما عزیزان تدارک دیده ایم. از جمله :

با استفاده از این آموزش ها و کسب علم و مهارت کافی ، می توانید نظارت هر پروژه ای را به صورت اصولی انجام دهید و بدون دردسر به اتمام برسانید. ما هم همواره در کنار شما عزیزان برای پاسخ به سوالات و مسائل حین نظارت هستیم.

اکیداً توصیه می کنم، تا زمانی که این  مهارت ها را کسب نکرده  اید، سراغ نظارت ساختمان نروید. زیرا ممکن است، غفلت و ناآگاهی از این مسائل و اخذ تصمیمات نادرست، منجر به زیان های سنگین و جبران ناپذیری ، برای ناظر ساختمان و سایرین شود.

اگر هم قصد دارید در آزمون محاسبات شرکت کنید و در این زمینه فعالیت کنید، پیشنهاد می کنم، از آموزش های طراحی سازه که برای شما عزیزان با بهترین کیفیت تهیه نموده ایم، استفاده نمایید:

پیشنهاد همکاری و کسب درآمد برای مهندسین دارای پروانه ناظر و مجری شاغل در تهران و حومه
برای کسب اطلاعات بیشتر روی لینک کلیک کنید یا تماس بگیرید.
۰۹۱۹۶۸۳۵۵۶۵ مهندس قربانی

در پایان پیشنهاد می کنم ، برای دریافت مطالب مفید در زمینه مهندسی و ساختمان، فرم زیر را تکمیل نمایید.

از اینکه با انتشارِ با منبع این مقاله، به ترویج دانش کمک می نمایید سپاسگزارم. یادمان باشد، هیچ دانشی انحصاری نیست. با نظرات ارزشمند خود، ما را در ارائه محتوای بهتر یاری کنید.

مهندس علی قربانی هستم؛ کارشناس مقررات ملی ساختمان، مشاور در زمینه ساخت و ساز  مسکن.

 

240 نظرات
  1. سپهر می گوید

    بسیار مقاله خوبی بود. برای آموزش مقررات ملی ساختمان شما چه محصولاتی دارید؟

    1. admin می گوید

      سلام . ممنونم.
      دوست عزیز شما می توانید در دوره رایگان آموزش مقررات ملی ساختمان شرکت نمایید. محصولات آموزشی به چند رسانه ای به زودی روی سایت قرار خواهد گرفت و اطلاع رسانی به عمل می آید

      1. ه ا ش می گوید

        بهتره بگیم نظام دو برره . مرده شوی هر چی نظام ببرن

        1. مهندس علی قربانی می گوید

          این نظام فرق فوکوله…

  2. […] یک ساختمان. یا برای موفقیت در یک کارمثلاً قبولی در «آزمون پروانه اشتغال مهندسی» اسلوب و شیوه ای را به عنوان بهترین راه اعلام می کنیم. […]

  3. مهری می گوید

    راهنماییاتون فوق العاده بود.من سال دیگه میتونم تو آزمون نظام مهندسی شرکت کنم. دنبال راهنما بودم که به سایت شما برخورد کردم. هر چه که میخواستم بدونم رو واضح توضیح داده بودین.

    1. مهندس قربانی می گوید

      با آرزوی موفقیت در آزمون برای شما خواهر گرامی

    2. marziz می گوید

      با حرفتون موافقم
      واضح و جامع توضیح دادن
      خسته نباشین
      در پناه حق

  4. دانیال می گوید

    این که تجربتونو با همه اشتراک میزارین قابل ستایش است ما که شهرستانی هستیم چطور تو کلاسها شرکت کنیم

    1. مهندس قربانی می گوید

      سلام خدمت شما دوست عزیز. ممنونم از لطفتان.
      من این مطلب را چند ماه پیش نوشته بودم. سوال شما باعث شد یکبار دیگر آن را بخوانم. در هیچ جا بنده عرض نکردم که برای قبولی در آزمون نظام مهندسی (به خصوص نظارت و اجرا) نیاز به شرکت در آزمون است.) با همان روش های گفته شده، می توان نتیجه مطلوب را کسب کرد.
      با سپاس

  5. لاله می گوید

    سلام. کلافه شدم نمیدونم چطور بخونم که قبول بشم. خونده و نخونده رفتم سرجلسه ولی اصلا انگاری طلسمه. اینبار میخوام عزمم رو جزم کنم که قبول شم لطفا راهنماییم کنید که چطور کتابهارو مطالعه کنم.نه قابلیت و وقت و حوصله حفظ کردنشون هست و نه با روزنامه وار خوندم چیزی تو ذهنم میمونه زود فراموشم میشه. گیج شدم این تنها آزمونی هستش که ازش بر نمیام لدفا کمکم کنید!!!

    1. مهندس قربانی می گوید

      سلام. این مساله ای هست که خیلی ها مواجه هستند با آن. روشی رو که در مقاله عرض کردم، خودم با همین روش تونستم در دومین بار آزمون رو ۶۶% بزنم و قبول بشم. این همه مطلب که اصلا نمی شود حفظ کرد. نیازی هم به حفظ کردن نیست و همین که چشمتان با مطالب آشنا باشد کافی است. الان باید بیشتر، آزمون های سال های قبل را بزنید. حتما در زدن آزمون ها از کلید واژه استفاده کنید. الان باید در پیدا کردن کلمات کلیدی سوالات در کلید واژه، اولا درصد خطای خود را پایین بیاورید و بعد سرعتتان را افزایش دهید. اگر این شیوه را انجام دهید، مطمئن باشید قبولی در آزمون کار ساده ای است.

      1. سعید می گوید

        سلام، من دوبار در ازمون نقشه برداری شرکت کردم ولی متاسفانه قبول نشدم، کتابها،جزوات و ازمونهای سال قبل رو هم در ازمون اخیر کامل خوانده بودم. از ۶۰ سوال تنها توانستم ۳۵ سوال جواب دهم و امروز با مشاهده کلید مردود شدم. با توجه به اینکه سوالات ما بیشتر به صورت محاسباتی و فرمولی است و پاسخ به انها وقتگیر بوده و کلیدواژه موثر نیست خواهشا راهنمایی بفرمایید چگونه بخوانم که در ازمون بعدی قبول شوم. ضمنا از چند سوال محدودی که از مقررات ملی امده بود تمامش را درست پاسخ دادم.

        1. مهندس علی قربانی می گوید

          سلام و وقت بخیر.
          این مقاله بیشتر روی صحبتش با کسانی هست که میخواهند آزمون نظارت و اجرا در رشته عمران و معماری شرکت کنند. در مورد نقشه برداری با سبک آزمون آشنایی ندارم. با توجه به توضیحاتی که ارائه فرمودید، گویا این آزمون شباهت به آزمون محاسبات عمران دارد. در این صورت اگر در کلاس های آمادگی برای این آزمون شرکت کنید فکر می کنم بهتر باشد. وقت گیر بودن سوالات به این دلیل است که شما هنوز تسلط کافی پیدا نکرده اید. بنابراین باید بیشتر تمرین کنید تا تسلط خود را بالا ببرید و راه دیگری هم جز این نیست. پروانه نقشه برداری از نظر درآمدی در استان تهران خیلی بهتر از سایر رشته ها می باشد.

  6. نیره می گوید

    ممنونم از مقالتون .خیلی دلگرم شدم

    1. مهندس قربانی می گوید

      ممنونم از شما، نظرات شما هم ما رو دلگرم می کند.

  7. محمدرضا می گوید

    با سلام و خسته نباشید
    من دانشجوی سال اخر مهندسی هستم و از اینده این رشته اطلاع کافی ندارم برای موفقیت در اینده کاری چه کار یا چه کار هایی انجام دهم
    ممنون از راهنمایی شما

    1. مهندس قربانی می گوید

      دوست عزیز سلام.
      ممنونم از سوال خوبی که مطرح کردید.
      سعی کنید هر چه سریع تر فارغ التحصیل شده و از فضای دانشگاه خارج و وارد بازار کار شوید. هر یک سالی که در دانشگاه معطل می شوید، تقریبا دو برابر این مدت در فضای بازار کار، عقب می مانید.
      رشته عمران، رشته گسترده ای است. پیشنهاد می کنم در ابتدای کار زمینه های مختلفی را امتحان کنید تا علایقتان را متوجه شوید. بدیهی است در ابتدای کار اصلا نباید روی مسائل مالی حساب کنید.
      نسبت به مدرک فارغ التحصیلی خود واقع بین باشید. این مدرک تا سه سال آینده تقریباً استفاده ای برایتان نخواهد داشت، مگر اینکه بخواهید در یک جای دولتی استخدام شوید که نیاز به آن داشته باشید. سعی کنید همواره روند روبه رشد و یادگیری خود را حفظ کنید، در فراگیری آموزش ها سعی کنید از آموزش هایی که مبنای تجربی و اجرایی دارند استفاده کنید.
      موفق باشید.

      1. احمد می گوید

        سلام مهندس قربانی
        گفته می شود برای شرکت در آزمون سه سال سابقه باید داشته باشیم. این درست هست؟ یا تنها با گذشت سه سال از فارغ التحصیلی می توان در آزمون شرکت کرد و پروانه گرفت؟
        آیا سه سال بیمه باید داشته باشیم؟ چون در بعضی از آگهی های استخدامی عمران دیدم که یکی از نیاز ها ۳ سال بیمه هست. با تشکر

        1. مهندس علی قربانی می گوید

          سلام بر شما
          سه سال تمام باید از تاریخ اخذ مدرک دانشگاه گذشته باشد. این سه سال رو برای این قرار دادند که در این مدت تجربه کسب کنی و آمادگی ورود به حرفه مهندسی رو پیدا کنی . سابقه بیمه ای لازم نیست. شما می توانی در آزمون شرکت کنی. فقط بعد از قبولی موقع ارائه مدارک برای اخذ پروانه اجرا ، دو تا مهندس باید تایید کنند که شما در زمینه اجرا کار کرده ای. (فکر می کنم ۱ سال)

  8. پرهام می گوید

    با سلام .ببخشید اقای مهندس برا ازمونم حاسبات میشع بګین چه کتابایی رو بخونیم ومهمترن .ممنړنم

    1. علی قربانی می گوید

      سلام از بنده است. در آزمون محاسبات، منابع آزمون بنا بر آنچه دفتر مقررات ملی اعلام کرده است: مباحث ۶ – ۷ – ۸ – ۹ – ۱۰ – ۱۱ مقررات ملی ساختمان و آیین نامه ۲۸۰۰ زلزله است.
      همچنین از موضوعات تحلیل سازه، مکانیک خاک نیز سوال می آید که منبع خاصی برای آن معرفی نشده است.
      به نظر من، برای آزمون محاسبات علاوه بر اینکه آزمون های سال های قبلی را باید مرور کنید، اگر بتوانید در یک کلاس آمادگی آزمون محاسبات شرکت کنید، خیلی خوب است.
      آزمون محاسبات، نیاز به تمرین و ممارثت بیشتری نسبت به آزمون نظارت و اجرا دارد.
      موفق باشید.

  9. khosro می گوید

    ضمن عرض سلام وخسته نباشید؛
    جناب مهندس برای شرکت در آزمون نظام مهندسی که بایست ۳ سال از مدرک کارشناسی بگذره اگر ۴تا ۵ روز کمتر از سه سال باشه آِیا قبول میکنن یا خیر؟

    1. علی قربانی می گوید

      با سلام خدمت شما.
      چون ثبت نام به صورت سیستمی انجام می شود، فکر میکنم باید دقیقا سه سال تمام باشد. بنده خودم در آن زمان این مشکل برایم پیش آمد و ۲۰ روز کم داشتم. ولی پیشنهاد میکنم از دفتر مقررات ملی ساختمان یا سازمان نظام مهندسی این مورد را باز هم استعلام کنید، شاید رویه عوض شده باشد.

  10. khosro می گوید

    عذرخواهی میکنم در ادامه سوالم میخواستم بدونم سابقه کاری هم در سنوات تاثیر داره؟

    1. علی قربانی می گوید

      خواهش میکنم. برای پروانه نظارت نیازی به سابقه کاری نیست. ولی برای پروانه اجرا، بعد از قبولی در آزمون، یکی از مدارک لازم آوردن فرمی است که باید در آن دو تا مهندس پایه یک تایید کنند که شما حداقل ۱ سال در پروژه ای مشغول به کار بوده اید. البته این مدرک تقریبا صوری است و بابت آن استعلامی نمی شود.

      1. ahmad می گوید

        با سلام وقت بخیر
        آیا برای گرفتن پروانه های نظام مهندسی ترتیب خاصی وجود دارد؟ یا ترتیب خاصی توصیه می شود؟
        آیا می توان به طور همزمان چند پروانه گرفت و در آنها فعالیت داشت؟
        با تشکر

        1. مهندس علی قربانی می گوید

          برای اخذ پروانه ترتیت خاصی وجود ندارد اما توصیه می شود ابتدا پروانه نظارت و اجرا را دریافت کنید و بعد پروانه محاسبات را . به طور همزمان نمی توانید با پروانه خود به طور رسمی در همه این شاخه ها فعالیت داشته باشید.

  11. khosro می گوید

    خیلی لطف کردید .با آرزوی موفقیت روز افزون

    1. علی قربانی می گوید

      خواهش می کنم.
      برایتان آرزوی موفقیت و سلامتی دارم.

  12. محمد می گوید

    سلام.در کلید عمران محاسبات اسفند۹۵ دو سوال حذف شده است. انوقت نمره از ۵۸ سوال حساب می کنند یا اینکه نمره این دو سوال رو به همه میدن و از ۶۰ سوال حساب میکنند؟ و اینکه این سوال ها رو زده باشیم یا نه چه تاثیری داره؟ سوال دیگه اینکه میگن نمره رو روبه بالا رند میکنن یعنی اگه مثلا ۴۹٫۱ بشی به ۵۰ رندش میکنن یا حتما باید بالاتر از ۴۹.۵ بشی که به ۵۰ رندش کنند؟ ممنون

    1. علی قربانی می گوید

      سلام بر شما دوست گرامی.
      بنده اطلاع دقیقی از نحوه تصحیح و نمره دهی در این موارد ندارم. در خصوص سوال دوم، از نظر منطقی، اعشار باید از نیم بیشتر باشد.
      به هر حال برایتان در این آزمون آرزوی قبولی دارم.

  13. محمد می گوید

    ممنون. من هم برای شما ارزوی موفقیت و سلامتی دارم.

  14. امیرعلی می گوید

    با سلام و خسته نباشید همچنین تشکر فراوان بابت وقتی که میگذارید من چندتا سوال بشرح زیر دارم
    فرق کد اصلی با مدتبط چی هست
    من کاردانی نقشه کشی معماری و کارشناسی علمی کاربردی معماری هستم و الان هم در حال دفال از پایان نامه ارشد مهندسی معماری ام و میخام در شهریور ۹۶ با مدرک کارشناسی آزمون بدم آیا در صورت قبولی کد اصلی به من تعلق میگره یا مرتبط و دوم اینکه می توانم در این آزمون برای هم برای نظارت و هم اجرا بصورت هم زمان شرکت کنم.
    ممنون از پاسخی که لطف میکنید.

    1. علی قربانی می گوید

      با عرض سلام
      ممنونم از شما دوست گرامی.
      شرکت همزمان در آزمون نظارت و اجرا بلامانع است.
      در خصوص سوال اولتان، بنده اطلاع دقیق از این موضوع ندارم. این مورد را از سازمان نظام مهندسی استعلام کنید.

  15. نفمه می گوید

    با توكل به خدا و راهنمايي هاي خودتون حتما قبول ميشيم در اولين دوره شركت ازمون

  16. majidi می گوید

    salam mohandes mishe begid agar azmoon nezarat ghabool shodim aya nezam mohandesi maro moarefi mikone jae ya na chon man sabeghe nadaram parti ham nadaram nmidoonam chikar bayad koni bebakhshid farsi nmishod tipe kard…

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      با سلام خدمت شما مهندس گرامی.
      بعد از قبولی در آزمون نظام مهندسی، طبق زمانبندی که اعلام میکنند به سازمان نظام مهندسی استان باید مراجعه و مدارکتون رو تحویل بدید، و بعد در نوبت قرار میگیرید برای معرفی و ارجاء کار نظارت. البته پروانه پایه ۳ درآمدش از طریق نظارت قابل توجه نیست و باید در کنارش کارهای دیگه هم انجام بدید. اینجوری فکر نکنید که حتما باید سابقه یا پارتی داشته باشید. اولا توکلتون به خدا باشه که روزی همه دست اونه و بقیه دستان خداوند هستند. و بعد از اون تا می تونید توانمندی خودتون رو در زمینه مهارت های مرتبط با ساختمان بالا ببرید. از طریق کار آموزی و همچنین استفاده از آموزش های کاربردی مثل آموزش نقشه خوانی و نکات اجرایی سازه های بتنی، آموزش نقشه خوانی و نکات اجرایی سازه های فلزی، آموزش جامع گودبرداری و اجرای سازه نگهبان و … که در سایت قرار دادیم.
      موفق باشید.

  17. majidi می گوید

    mamnoon mohandes emkan dare begid agar nezarat va ejra hardo ghabool beshim parvane paye 3 begirim che mablaghi dastmoon ro migire 

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      خواهش میکنم.
      با پروانه پایه سه ، کار نظارت به شما ارجا شود، حدودا متری ۸۰۰۰ تومان است. مثلا یک کار ۵۰۰ متری بگیرید برای یک سال می شود ۴ میلیون تومان. معمولا سالی یک کار بیشتر ارجا نمی شود.
      بابت برگه مجری هم به صورت توافقی با مالک، پول می دهند. البته اصلا پیشنهاد نمی کنم جایی برگه بگذارید. توانمندی لازم را کسب کنید و خودتان کار اجرا بگیرید. (مجری واقعی شوید)
      اصولا نباید روی پروانه پایه سه از جهت درآمد زایی حساب باز کنید. اهمیت پروانه پایه سه از جهت این است که پیش نیاز برای ارتقای پایه مهندسی است. پروانه پایه دو و پایه یک به مراتب درآمدزایی بالاتری دارد.

      1. احمد می گوید

        سلام
        وقت بخیر
        آیا بعد از گرفتن پروانه پایه سه اجرا، کار اجرا هم به ما ارجا داده می شود؟ یا خودمان باید دنبال کار بگردیم؟
        در مورد اجرا متری چقدر پرداخت میشه و حدوداً سالی چقدر می شود از اجرا درآمد داشت؟(با پایه ۳ اجرا)
        تشکر

        1. مهندس علی قربانی می گوید

          سلام. وقت بخیر
          خیر . نظارت فقط ارجاعی است. قیمت اجرای ساختمان توافقی است. شما به صورت فعال در هر نوبت یک کار اجرا بیشتر نمی توانید داشته باشید. البته پیشنهاد می کنم چند سالی در حوزه نظارت کار کنید و فعلا با پروانه پایه ۳ خیلی دنبال اجرا نباشید. اجازه بدهید، به موقعش خودش سراغتان می آید.

  18. محمدامین می گوید

    سلام,وخسته نباشید
    مهندس قربانی
    مطالب منتشر شده درسایتتون مفید و جالبه
    ممنون

    اما چیزی که من رو نگران کرده
    ۳هفته قبل از آشنایی با سایت نگین
    هر پنج شنبه تست میزدم,یعنی تا الان سه دوره رو تست زدم
    و اما مشکل:
    من از آخرین آزمون(اسفند ۹۵) شروع کردم,و به دلیل مشغله کاری و مرور مباحث فرصت بازبینی ورفع اشکال نداشته ام
    آیا ضرورتی هست که حتما از آزمون های گذشته شروع کنم
    یا نه با رفع اشکال,همین روال رو ادامه بدم

    ممنون از صبر وشکیباییتون.

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام و وقت بخیر
      خواهش میکنم. تشکر از شما دوست گرامی.
      در مورد مساله ای که مطرح کردید، شما هر آزمونی رو که تست میزنید، در انتهاش نتیجه آزمون رو با کلید پاسخنامه بسنجید و نمرتونون رو تعیین کنید. سوالاتی رو هم که اشتباه زده بودید، ببینید گزینه درستش چی هست. همین که در اون سوال، گزینه صحیح رو متوجه شدید، در همین حد برای رفع اشکال کافیه. و کلا فکر میکنم، تصحیح آزمون به این شیوه دو – سه ساعت بیشتر زمان نمی بره . لازم نیست وقت زیادی برای رفع اشکال بگذارید، اکثر سوالات سطحی و حفظی هم و با یک بار دیدن گزینه درست در ذهنتون می مونه. در دو سه هفته منتهی به آزمون، بیشتر وقت بگذارید و حداقل هر هفته ۳ آزمون را از سالهای گذشته بزنید. در ازمون نظام مهندسی. برای کسی که در مطالعه منابع آزمون، کمبود وقت دارد، بهترین چیز تسلط بر گذر واژه است که با زدن آزمون های زیاد میسر می شود.
      براتون آرزوی موفقیت در آزمون رو دارم. پاینده باشید.

  19. بیتا می گوید

    سلام اقای مهندس
    سوالی دارم
    ببینید من ماه پیش کتابارو روزنامه وار یک دور دیدم که اونم تو ذهنم زیاد نموند
    بعد تست های،سالهارو خب میزنم و بر تست هاس سالها مسلطم و جاشونم مشکلی ندارم دانییی کلیدواژه پیدا میکنم .
    فقط استرس دارم نکنه از جاهایی سوال بیاد که من مسلط نیستم
    یا هیچ شباهتی به این سالهای ۸۶ تا ۹۵ ندلشته باشن .
    و به شدت استرس گرفتم
    و کلا همش ازمونارر هی دارم میزنمو هی دوره میکنم
    نمیدونم ایا نیازه باز کتاب بخونم ?
    جاهایی که تو ازمونا اومدن این سالهارو مشکل ندارم
    اما جاهایی که نیومدن اصلا خب اشنا نیستم
    و این مطالبم جورین انگار کتابو میخونم تا تستی ندیده باشم کلا فایده نداره و از تو سرم بیرون میرن
    الان بشدت استرس گرفتم که ایا باز نیازه کتاب خوند ?

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام
      وقتتون بخیر
      توی وقت آزادتون تو ایام باقی مانده تا آزمون، اون سر فصل هایی از مباحث که بیشتر ازش در آزمون ها سوال اومده مطالعه کنید.
      استرس شما، بابت آزمون یک امر طبیعی و عادی است و اگر استرس نداشتید جای تعجب بود. من هم برای امتحان استرس داشتم و همین استرس باعث می شود که تلاش بیشتری داشته باشید. با توجه به مطالبی که فرمودید، آمادگی شما برای آزمون خیلی مطلوب است. اکثریت سوالات از همان بخش هایی می آید که سال های قبل هم آمده است شما هم تمرکز خود را روی همان ها بگذارید. در آزمون کلیت سوال ها از همان مطالب مهمی که در سالهای قبل آمده است می آید. شاید برخی سوالات جدید باشد اما تعداد آن ها انگشت شمار است و اکثریت سوال ها با همان متد سالهای قبل می آید.
      برای کاهش استرس هم روش های خوبی وجود دارد. مثل نفس عمیق کشیدن، نوشیدن آب، خوردن شکلات تلخ، آجیل و خشکبار، و روش های ذهنی تجسم کردن ( لحظه ای را که کارنامه قبولی خود را در سایت می بینید تجسم کنید.) و مدیتشن
      برایتان در آزمون آتی آرزوی موفقیت دارم

      1. بیتا می گوید

        سپاس بیکران اقای مهندس
        ممنونم بابت پاسختون که اشفتگی منو کم تر کرده
        از اونجایی که امتحان دکترای مدیریت ساخت دادم و باتوجه به تعداد هفت تایی که خواستن موفق به روزانه نشدم بشدت بهم ریختم و تحمل این قبول نشدن رو اصلا ندارم .و درواقع این ازمون رو برای رهایی از افکار اون کنکور دارم میدم .
        بازم بسیار بسیار ممنونم

  20. بیتا می گوید

    ببخشید در ادمه حرفم ازمون نطارت منظورمه
    و اونو ثبت نام کردم

  21. سعیده می گوید

    سلام جناب مهندس
    ممنون از راهنماییتون
    شرایط ارتقا پایه رو میگین؟من پایه سه نظارت دارم
    ممنون

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام . خواهش میکنم
      برای ارتقای پایه از سه به دو ۴ سال باید از تاریخ صدور پروانه پایه ۳ بگذرد. بعد از آن باید در دوره چند روزه ارتقا پایه که سازمان نظام مهندسی برگزار میکند شرکت کنید. برای اطلاع از زمانبندی و محل برگزاری دوره در تهران، می توانید به سایت سازمان نظام مهندسی مراجعه نمایید.

  22. درنا می گوید

    سلام آقای مهندس
    ممنون از مطالب خوبتون
    امسال میخوام تو آزمون پایه ۳ نظارت و اجرا شرکت کنم
    نمونه سوالات و پی دی اف مباحث و کلیدواژه مرتبط با کتابا رو از کجا تهیه کنم ?برای آزمون فقط دو ماه میتونم وقت بزارم و عجله دارم

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام
      خواهش مکنم.
      ممنون از شما
      فایل های پی دی اف سوالات و پاسخ های تشریحی آزمون های قبلی رو اکثر به صورت رایگان می توانید با جست و جو در اینترنت پیدا کنید.
      کلیدواژه رو هم می تونید از اینترنت (به صورت فایل پی دی اف) هم به صورت چاپ شده از بیرون خریداری کنید. البته اگر فایلش رو خریدید باید خودتون پرینت بگیرید و سیمی کنید. یا اصلا میتونید از دوستانتون که قبلا آزمون دادن قرض بگیرید.
      دو ماه به نظر من برای قبولی در آزمون کافی است اگر به روش درست و با تمرکز وقت بزارید.

  23. mohammad ali می گوید

    خیلی گلی مهندس یدونه باشی دوردونه باشی

  24. مهدی می گوید

    بنظرم بهترین روش قبولی تهیه برنامه برای ماشین حساب هست. من خودم همین دوره با ماشین حساب قبول شدم و ماشین حساب و برنامه هاشم دادم به پسرعموم.میتونین تو دیوارهم یه سرچی بزنین.اونجا ارزونتر گیرتون میاد برنامه هاش.چون اگر کسی قبو شده باشه ارزونتر میدنش

  25. رضا ساعی می گوید

    با سلام و خسته نباشید
    میخواستم ببینم چنانچه کسی در آزمون صددرصد پاسخ هارو درست بزنه با کسی که ۵۰ درصد زده فرقی براش قائل هستن تو نظام مهندسی یا خیر؟

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. خیر ، صرفا قبولی در آزمون ملاک است. البته اگر کسی بتواند، صد در صد سوالات را پاسخ بدهد، واقعا باید از ایشان تقدیر ویژه بعمل آورد.

  26. مهدی می گوید

    سلام. منابع کامل آزمون نظارت و اجرا رو میخواستم

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام بر شما.
      به سایت دفتر مقررات ملی ساختمان به نشانیwww.inbr.ir مراجعه کنید.

  27. حميد می گوید

    سلام اقاى مهندس خسته نباشيد همه مطالب شمارو خوندم و عالى بود.
    اقاى مهندس الان ميشه گفت ٢ماه تا ازمون مونده، من رشتم معمارى هستش، من شروع كردم كتابارو ميخونم، فقط احساس ميكنم روزنامه وار هيچ فايده اى نداره و بايد ريز شد تا مطالعه بدرد بخوره و همين زمان بر ميشه!!!
    بعد مطالعه كتابها ميخام مرحله بعد همون تست زنى رو انجام بدم ولى همين مطالعه كتابها خستم ميكنه!!!
    ممنون ميشم كمكم كنيد

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام
      ممنونم
      در آزمون همه سوالات ارزش یکسانی دارند و معمولا هم از موضوعات اصلی سوال میاد. البته ریز شدن در مباحث مفید است اما به دو نکته توجه داشته باشید:
      ۱- در منابع اصلی آزمون که سوالات بیشتری از آن ها می آید ریز شوید ( حداکثر دو تا سه منبع) در مباحثی که سهمیه کمی از سوالات آزمون دارند، به مطالعه کلی و سرفصل های اصلی اکتفا کنید.
      ۲- بعضی ها به قدری در مطالعه مباحث درگیر جزییات می شوند که روند مطالعه شان فرسایشی شده و برای هر منبع بیشتر از آنچه باید وقت می گذارند. همین باعث می شود که فرصت مطالعه کامل مباحث را از دست بدهند. دقت کنید در این دام گرفتار نشوید.
      اگر عادت به مطالعه نداشته باشید خسته می شوید. اگر با روش های تندخوانی آشنا شوید، مسلما نه تنها خسته نمی شوید بلکه از مطالعه لذت می برید. در مورد تندخوانی یک جست و جو بکنید. با رعایت چند نکته ساده بسیار کمتر خسته خواهید شد. همچنین برای جلوگیری از تنبلی ، می بایست به خود انگیزه بدهید. قبولی در آزمون را در ذهن خود بسیار ارزشمند جلوه دهید و به تاثیراتی که در آینده کاری شما خواهد داشت فکر کنید. این باعث می شود انگیزه بگیرید و بر خستگی فائق بیایید
      موفق باشید.

  28. گوهر می گوید

    سلام وقتتون بخیر
    من اولین باریه که دارم آزمون شرکت میکنم ، از وقتی درسم تموم شد تا الان وارد بازار کار شدم بیشتر نرم افزاری
    کم اجرا کار کردم ، هم نظارت هم اجرا معماری ثبت نام کردم.
    کلی تحقیق کردم خیلی استرس دارم همه ی اطرافیان میگن باید بری کلاس ولی نه وقتشو دارم نه اینکه میتونم زیاد هزینه کنم.
    از کجا شروع کنم ؟ به نظرتون میتونم قبول شم ؟!!

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. وقت شما بخیر
      استرس یک چیز طبیعیه. هر کسی بخواهد از یک سطح به سطح بالاتر بره استرس خواهد داشت. اصلا هیجان موفق شدن به همینه دیگه. من هم استرس داشتم موقع آزمون.
      کلاس رفتن خوبه اما بدون کلاس رفتن هم میشه قبول شد. من برای آزمون نظارت و اجرا کلاس نرفتم. همون طوری که توی مقاله توضیح دادم کار کنید.
      منابع آزمون و سرفصل ها رو مرور کنید. بعد آزمون های سال های قبل رو بگیرید و شرایط آزمون رو برای خودتون مهیا کنید و با کلید واژه توی همون تایم پاسخ بدید. بعد با پاسخ نامه کنترل کنید.
      چند بار که این کار رو انجام بدهید، با تیپ سوالای آزمون آشنا می شید و هر آزمون از آزمون قبلی براتون راحت تر میشه. اگه توی آزمون های اول که از خودتون میگیرید، سوالات به نظر سخت می رسه و نمی تونید جواب بدهید اصلا نگران نباشید. طبیعیه کم کم راحت می شه. هر چقدر بیشتر تمرین کنید، استرستون کمتر میشه ولی هیچ وقت صفر نمیشه و این کاملا طبیعیه
      موفق باشید.

  29. آروین می گوید

    با سلام، بنده ۳ ساله که کارشناسی عمرانمو گرفتم و قصد شرکت تو آزمون اردیبهشت رو دارم… شنیدم که میگن بین این سه سطح(نظارت و اجرا و محاسبات) یکیش آسونتره و اول باید اونو امتحان داد… ولی نمیدونم کدوم سطح راحتتره … میشه راهنماییم کنین که در کدام سطح آزمون شرکت کنم بهتره؟ من این سه سال کاملا دور بودم از دروس

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام.
      در اولین آزمون نظارت و اجرا رو شرکت کنید بهتره. هر دو تقریبا در یک سطح هستند. البته به نظر من نظارت سخت تر هست.
      اصلا اشکالی نداره اگه از سه سال از دروس دور بودین. اگر منابع آزمون رو مسلط باشین حتما قبول خواهید شد.

  30. مهندس رستمی می گوید

    با سلام میشه در مورد در آمد پروانه پایه ۳ رشته نقشه برداری توضیح بدید

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام.
      اصلا روی درآمد پروانه مهندسی بدون اینکه خودتان کار کنید، حساب نکنید. ارزش پروانه پایه ۳ بابت این است که پیش نیاز اخذ پروانه های پایه بالاتر است و مهم تر از آن اینکه می توانید خودتان با آن کار کنید. اصلا پیشنهاد نمی کنم پروانه خود را به صورت حقوقی در اختیار شرکت دیگری قرار دهید بدون اینکه خودتان آنجا حضور داشته باشید.

  31. محمد می گوید

    سلام-مهندس -کلمات کلیدی را میزارن ببریم داخل سالن ازمون؟

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. بله در سالن آزمون فقط ماشین حساب و موبایل ممنوع است.

      1. زهرا می گوید

        ماشین حساب ممنوعه واقعا؟؟؟

        1. مهندس علی قربانی می گوید

          بله ممنوعه و نیازی هم به ماشین حساب نیست.

  32. مینا می گوید

    با سلام
    چند تا سوال داشتم اگه امکانش هست خوشحال میشم جواب بدین
    اول اینکه معمولا امتحان های نظام مهندسی چه تاریخی برگزار میشه ؟
    بعدش اینکه بنا به دختر بودنم خیلی نمیتونم تو اجرا باشم و بیشتر رو محاسبات دارم تمرکز میکنم
    شما چه پیشنهادی به من میدین؟ تو چه آزمونی شرکت کنم؟

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام
      خواهش میکنم
      دوبار در سال برگزار می شود. معمولا یکی نیمه اول در خرداد ماه و دیگری در نیمه دوم ( آذر تا اسفند)
      نه اصلا اینجوری فکر نکنید و حتما نظارت و اجرا رو ب قدرت امتحان بدهید.
      نظارت و اجرا نسبت به محاسبات اولویت دار تر هست. چون هم ساده تر هست و هم مهم تر و هم درآمدزا تر هست.

  33. رضا رجایی می گوید

    سلام جناب مهندس . خدا خیرتون بده که ما رو از تجربه هاتون بی نصیب نذاشتین

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام
      خیلی ممنونم
      لطف دارید شما

  34. پيمان می گوید

    سلام مهندس وقت بخير
    ميشه زود تر از سه سالي كه تعيين شده آزمون نظارت و اجراداد؟
    چون شنديدم ميشه در صورت قبولي جارو نگهداشت تا سه سال پر بشه
    ممنون ميشم اگر اطلاعاتي داريد به اشتراك بگذاريد

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. خیر حتی یک روز هم کمتر باشد نمی شود.

  35. پيمان می گوید

    جسارتاً مهندس آزمون نياز به كارت پايان خدمت داره؟

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. برای شرکت در آزمون نیاز نیست ولی بعد از قبولی برای صدور پروانه نیاز است مگر اینکه مدرک دیگه ای مثل اشتغال به تحصیل داشته باشید. برای اطلاع دقیق تر از سازمان نظام مهندسی استعلام کنید

  36. farhad می گوید

    با سلام بنده در ازمون اجرا عمران پذیرفته شده ام.سابقه کاری ندارم در زمینه عمران بعداز گذراندن دوره کاراموزی اجرا فعالیت من به چه صورتی خواهد بود ممنون میشم میگم بگید

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. بعد از طی مراحل اداری و دادن مدارک منتظر می مانید که پروانه صادر شود. سپس به عنوان مجری ذی صلاح می توانید کار بگیرید یا اینکه پروانه تان را به صورت حقوقی در یک شرکت بگذارید.

  37. میلاد می گوید

    سلام جناب مهندس
    وقت بخیر
    یه سوال داشتم
    میخواستم بپرسم آیا منبه خاصی که در اون سرفصل های آزمون نظارت و اجرا به همراه درسی کوتاه توضیح داده شده باشه،موجود هست؟
    با تشکر

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام
      وقت شما هم بخیر.
      من چنین منبعی رو ندیدم . برای آزمون فکر نمی کنم همچین چیزی به دردتون بخوره. در آزمون شما باید بر جزء به جزء کتب مسلط باشید و پاسخ ها رو پیدا کنید.

  38. میلاد می گوید

    سلام جناب مهندس
    وقتتون بخیر
    سوالی داشتم
    آیا منبع خاصی درمورد آزمون های نظارت و اجرا به همراه توضیحی کوتاه برای هر سرفصل موجود هست؟
    با تشکر

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام
      منابع آزمون نظارت و اجرا همان مباحث ۲۲ گانه مقررات ملی ساختمان و تعدادی از کتبی هست که دفتر مقررات ملی ساختمان منتشر کرده است. برای هر کدام از شاخه های تحصیلی اهمیت آن ها متفاوت است. برای عمران و معماری مبحث ۹ و ۱۰ اهمیت بیشتر دارد. منابع دقیق آزمون رو می توانید از سایت دفتر مقررات ملی ساختمان نگاه کنید.

  39. م.ع می گوید

    سلام یک سوال فوری داشتم ممتون میشم پاسخ رو ایمیل کنید برام
    من به تازگی برای آزمون کاردانی به کارشناسی معماری ثبت نام کردم سال گذشته فارغ التحصیل شدم و اصلا مطالعه نداشتم تا الان برای احتمال قبولی شما چه منابعی پیشنهاد میدید؟چطور درس بخونم که بتونم همگام شم با بقیه؟
    لطفا راهنماییم کنید

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. بنده از منایع این آزمون اطلاعاتی در اختیار ندارم.

  40. majidi می گوید

    Salam mohandes khoda kheyretoon bede khoda ro shokr adamhaei mesle shoma hastan be baghie komak mikonan.man ejra ghabool shodam sabeghe nadaram 3 soal azatoon daram bazam sharmande kasi nadaram komak kone aval inke mishe kels karamouzi ro be soorat taki bardasht batavajoh be hazinehash dovom inkehala ke sabeghe nadaram parvane esheghal behem midan v agar bafesh bedan chekaraei mitoonam bahash anjam bedam sevom ham rajeb maliat ke ino mishe bad karamoozi beram donbalesh va ya na hatman bayad hamoon aval bashe chon too shar dige k boodam tafavot dasht bazam sharmande.

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. خواهش می کنم.
      برای پروانه اجرا یک فرمی هست که ببرید به دو تا مهندس با سابقه که آشنا باشن بدید که مهر امضا کنن اسم دو تا پروژه رو بنویسن که شما حضور داشتید. مساله سابقه حل میشه.
      اگر منظورتون از کلاس اونی هست که برای پروانه اجرا باید شرکت کنید ،اونها رو باید فقط در کلاس هایی که سازمان معرفی می کنه شرکت کنید. کلاس تکی و خصوصی نداره.
      مالیات هم تا یک سال بعد از پروانه وقت دارید که ررید دنبالش.
      موفق باشید

  41. محمد می گوید

    سلام . ممنون از سایت خوبتون
    من عضو نظام مهندسی اصفهان هستم برای ازمون نظام باید حتما در همون شهر شرکت کنم ؟

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام.
      به سایت ثبت نام آزمون که مراجعه می کنید فکر می کنم امکان انتخاب حوزه آزمون با توجه به محل سکونت فعلی وجود دارد

  42. مریم می گوید

    با سلام و احترام

    من برای اولین بار هست که به فکر امتحان نظام مهندسی افتادم و میخوام در موردش اطلاعات کسب کنم
    مهندسی برق خوندم
    ۱) می خواستم اگه ممکنه راهنمایی بفرمایید که از لحاظ درآمدی به چه شکل هست؟
    من شنیدم که باید بتونی لینک خوب داشته باشی تا بتونی پروژه برداری و این خیلی آسون نیست و پروژه رو بیشتر به افراد بنام میدن و باند بازی هست و … . آیا درسته؟

    ۲)آیا نیاز به کلاس خصوصی هست؟ آیا امتحان های آزمایشی وجود داره که بتونیم ثبت نام کنیم؟ آیا اصلا نیاز هست که تو اینجور امتحان ها ثبت نام کنیم یا همون روشی که خودتون مطرح کردید جواب میده؟

    ببخشید طولانی شد!
    ممنون از شما

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام بر شما
      بعداز قبولی در آزمون و طی مراحل اداری پروانه پایه ۳ دریافت می کنید. پروانه پایه ۳ درامد چندانی ندارد ولی چون پیش نیاز پایه ۲ و ۱ است اهمیت دارد.
      در هر جایی روابط و … وجود دارد اما به نظر من بستگی به خود نفر دارد افرادی هستند که با همین سیستم معیوب هم با شایستگی و لیاقت خودشان پیشرفت چشمگیر داشته اند.
      برای ازمون محاسبات شرکت در کلاس لازم است ولی برای نظارت و اجرا همان روشی که گفتم کفایت می کند
      موفق باشید

  43. مرتضی محمودی می گوید

    سلام جناب مهندس ، ممنون از راهنمایی جنابعالی ، دستتون درد نکنه ، خیلی مفید بود

  44. ن.جهاني می گوید

    سلام. نتايج ارديبهشت ۹۷ كي مياد كه بدونيم كي شروع به خوندن كنيم من متاسفانه ۲۸تا درست زدم وقت كم آوردم به دليل مكان نامناسب آزمون واسترسي كه داشتم، من از روش شما استفاده كردم واقعاااااا عالي بود من وقتم كم اومد فقط به دليل شرايط آزمون كتابام.ممنونم از راهنماي خوب شما من واقعا اثرشو ديدم براي همين انگيزه مجدد خواندن رو با روش جنابعالي دارم.ممنون

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام.
      نتایج آزمون در سایت دفتر امور مقررات ملی ساختمان اعلام می شود. نتایج آزمون اردیبهشت ماه هم اکنون اعلام شده است و از این لینک می توانید اقدام به ورود به سامانه و دیدن نتایج خود کنید.
      مطمئناً در آزمون بعدی نتیجه بسیار بهتر همراه با قبولی خواهید گرفت و نیازی نیست مثل آزمون اول وقت بگذارید. چون با شرایط آزمون و تیپ سوالات آشنایی پیدا کرده اید. مطمئنا در آزمون بعدی با استرس کمتری حضور خواهید یافت. موفق باشید.

  45. سید جلال می گوید

    سلام مهندس. من در بهمن ۹۴ فارغ‌التحصیل شدم در مقطع کارشناسی. میتونم تو آزمون آبان ۹۷ شرکت کنم؟

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. جهت شرکت در آزمون باید سه سال تمام از تاریخ فارغ التحصیلی گذشته باشد. شما سه ماه کسری دارید. شرایط ثبت نام را مجددا از سایت دفتر مقررات ملی ساختمان استعلام کنید، شاید تغییراتی جدیدا اعمال شده باشد.

  46. ساناز می گوید

    برای ازمون اجرا ونظارت مبحاث ۹ و ۱۰ تا کدوم فصلها باید بخونیم چون بقیه اش اکثرا طراحی هست ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      اگر فرصت کافی دارید، همه فصل ها را مرور کنید، چون در بخش های طراحی هم گاهی مطالبی هست که عمومیت دارد.
      در صورتی که فرصت کافی برای مطالعه ندارید، فصل هایی که عنوان طراحی دارد را حذف کنید.

  47. ساناز می گوید

    خیلی ممنون وسپاس گذارم از وقتی که میزارید و راهنمایی میکنید من یه دور منابع رو روزنامه وار خوندم الان برای دور دوم میخوام نمونه سوالات با جواب های تشریحی رو بگیرم برام ازمون ابان ماه.بنظرتون الان چطور پیش برم تا بتونم قبول بشم.رشته عمران نظارت و اجرا شرکت کردم

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. خواهش می کنم. همون روشی رو که در مقاله توضیح دادم انجام بدید. کلید واژه رو تهیه کنید و آزمون های سال های قبل رو و از خودتون آزمون بگیرید. درست مثل شرایطی که آزمون واقعی هست و در همان زمان. بعد تصحیح کنید ببینید بیشتر در کدام بخش ها ضعف دارید و آن ها رو تقویت کنید.

  48. امیر می گوید

    سلام،
    مهندس قربانی، بنده یه مدت بود که از عمران فاصله گرفته بودم، بیشتر به خاطر عدم درآمد خوب بود که شرکتها خیلی کم پول میدادن، ولی همیشه به رشتم علاقه داشتم، تا اینکه امسال ارشد، از سازه دانشگاه تبریز قبول شدم و برام یه انگیزه مضاعف شده که مجدد به رشته خودم برگردم.
    الان میخوام در کنار ارشد، برای امتحان اجرا و نظارت بخونم، فقط تنها شک و سوال مبهمی که برام هست اینه که آیا الان مخصوصا در این برهه از زمان، پروانه و حق امضا، از نظر مالی سودمند هست یا نه؟ آیا نظام مهندسی خودش برای کسایی که پروانه نظارت یا اجرا دارن کار پیشنهاد میکنه و همینطور اینکه آدم به صورت حالا یا کار با نظام یه به صورت شخصی چطور میتونه بیشترین استفاده مالی رو از این پروانه اشتعال ببره.
    ممنون میشم در این خصوص، منو از تجربیاتتون بهره مند بفرمایید.

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. وقت بخیر حتما این کار را انجام دهید و در سریع ترین زمان ممکن پروانه اشتغال خود را بگیرید. پروانه پایه سه به صورت خودش از نظر مالی خیلی سودمند نیست ولی از آنجا که پیش نیاز اخذ پایه ۲ و پایه ۳ هست اهمیت دارد. در حال حاضر نظارت از طرف سازمان ارجا می شود. البته تلاش هایی در حال انجام است که نظارت برگردد به حالت قبل و انتخابی شود. به صورت سالانه یک یا دو کار برای مهندس عمران پایه سه ارجا می شود که نهایتا شاید مجموع حق الزحمه آن به ۱۰ میلیون برسد که آن هم به صورت یکجا پرداخت نمی شود و مرحله ای است. اگر به صورت شخصی بتوانید کار اجرا بگیرید خیلی خوب است که البته در آن هم بیشتر تجربه دخیل است تا مدرک. برای پروانه های با پایه بالاتر شرایط بهتر است.

      1. امیر می گوید

        خیلی ممنونم،
        این سالانه یک یا دو مورد ارجاع که میفرمایید در تهران به این صورته یا اکثر شهرها هم در همین حد ارائه میشن؟
        حق امضا مربوط به امتحان محاسبه و نظارت میشه یا فقط محاسبه حق امضا داره؟ مدرک تحصیلی هم در مقدار (مترمکعب) حق امضا هم تاثیر داره؟ مثلا ارشد مترمکعب سالانه بیشتری داشته باشه یا بی تاثیره؟
        مهندس من یک بار یکی از همکاران رو که برای آزمون آماده میشد دیدم که یک کتاب آیین نامه بسیار قطور داشت که تمام مبحثها داخل یک کتاب و پشت سر هم ردیف شده بودن، خیلی جالب بود که همه یجا بودن، ازش سوال نکردم که از کجا تهیه کرده، در بیرون هم همچین کتابی ندیدم، شما اطلاع دارید آیا همچین کتابی وجود داره و یا اینکه به صورت شخصی ممکنه خودش داده باشه کتابها رو به این صورت یکجا جمع کنن.

        1. مهندس علی قربانی می گوید

          خواهش میکنم.
          بستگی به تعداد مهندسان هر شهر دارد. و برخی مناطق هم اصلا نظارت ارجاعی برچیده شده یا به صورت کامل انجام نمی شود. یعنی انتخابی شده و خود مهندس باید کار نظارت پیدا کند.
          حق امضای نقشه برای مهندس محاسبی است که پروانه طراحی دارد. مهندس با پروانه طراحی پایه سه، تا ۵ سقف روی زمین را می تواند مهر و امضا کند. تحصیلات دانشگاهی تاثیری در مقدار صلاحیت ندارد و صرفا پایه پروانه در این مورد ملاک عمل است. در مورد سوال آخر به نظر بنده هم خودش به صورت شخصی مباحث را به صورت یکجا صحافی کرده. به نظرم این کار برای آزمون ضرورتی ندارد. البته برای ایشان شاید این روش مفید فایده قرار گرفته باشد.

  49. بهناز می گوید

    خیلی ممنون. من ناپیوسته معماری هستم. و بخاطر قواتین لحطه ای مجبور شدم ارشدبخونم. حالا دوسال گذشته و میتونم نظارت و اجرا شرکت کنم. کتابهام واسه سه سال پیشه. ایا دوباره بخرم؟؟؟ کتاب ۹ و ۱۰ برای معماری چقدر مهمه؟؟؟ وقتم کمه چون کودک زیر دو سال دارم. اما باید قبول شم امسال. لطفا راهنماییم کنید

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      خواهش میکنم. ویرایش های مباحث عمدتا از سال ۱۳۹۲ به بعد مورد نظر است که با این حساب نیازی به تهیه کتاب مجدد نیست. البته در مورد مبحث نهم از چاپ دوم این ویرایش به بعد را باید داشته باشید. ضمنا مبحث نهم و دهم دارای غلط نامه هایی هستند که در سایت دفتر مقررات ملی ساختمان، در قسمت مواد آزمون ها ورود به حرفه در هر نوبت درج شده است که می توانید دانلود نمایید. در آزمون نظارت و اجرا مباحث نهم و دهم اهمیت بالایی دارد. چون یک مهندس معمار هم درست مثل مهندس عمران می تواند کار نظارت یا اجرا بگیرد. به نظر من برای یک مهندس معمار تسلط بر این مباحث حتی از عمرانی ها هم مهم تر است. چون در دانشگاه کمتر با این موضوعات سروکار داشته است و اگر حالا به آن پرداخته نشود دیگر شاید فرصتی برای اینکار نباشد. برای قبولی در آزمون به نظر من نیازی به وقت زیاد گذاشتن نیست. از روشی که داخل مقاله گفته ام استفاده نمایید. به امید خداوند موفق می شوید.

  50. yasser می گوید

    سلام
    میخواستم بدونم اون نفراتی که تو استان یا کشور نفر اول تا سوم آزمون میشن (نظارت ، طراحی ) امتیاز خاصی بهشون میدن یا ن ؟

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام.
      در این مورد چیزی نشنیدم تا به حال ولی فکر نمی کنم.

  51. مهناز می گوید

    سلام ….من رشتم معماریه میخوام برای نظارت امتحان بدم…لطفا بگید چه مباحثی رو باید بخونم؟چه کتابهایی بخرم.ممنون

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام وقت بخیر
      مطابق آخرین اعلام دفتر مقررات ملی ساختمان مواد آزمون به شرح زیر است:
      مبحث دوم (نظامات اداري)(۱۳۸۴)
      مبحث سوم: حفاظت ساختمانها در مقابل حريق (۱۳۹۵)
      مبحث چهارم( الزامات عمومي ساختمان)(۱۳۹۲)
      مبحث پنجم (مصالح و فرآورده‌هاي ساختماني) (۱۳۹۲)
      مبحث هفتم ( پي و پي‌سازي )- ( ۱۳۹۲)
      مبحث هشتم (طرح و اجراي ساختمانهاي با مصالح بنايي) ( ۱۳۹۲)
      مبحث نهم ( طرح و اجراي ساختمان‌هاي بتن‌آرمه )- ويرايش چهارم، چاپ دوم به بعد(۱۳۹۲) به همراه غلط‌نامه مربوطه (مندرج در همين وب‌سايت)
      مبحث دهم ( طرح و اجراي ساختمان‌هاي فولادي )- (۱۳۹۲) به همراه غلط‌نامه مربوطه (مندرج در همين وب‌سايت)
      مبحث يازدهم ( اجراي صنعتي ساختمان‌ها)(۱۳۹۲)
      مبحث دوازدهم (ايمني و حفاظت كار در حين اجرا) (۱۳۹۲)
      مبحث سيزدهم (طرح و اجرای تأسیسات برقی ساختمان ها) – (۱۳۹۵)
      مبحث چهاردهم (تأسیسات مکانیکی) – (۱۳۹۶)
      مبحث پانزدهم (آسانسورها و پلکان برقي)، (فقط ضوابط مربوط به طراحي) (۱۳۹۲)
      مبحث شانزدهم (تأسیسات بهداشتی) – (۱۳۹۶)
      مبحث هفدهم (لوله‌كشي گاز طبيعي)-( ۱۳۸۹)
      مبحث هجدهم ( عايق‌بندي و تنظيم صدا) (۱۳۹۶ )
      مبحث نوزدهم ( صرفه‌جويي در مصرف انرژي) (۱۳۸۹)
      مبحث بيستم (علائم و تابلوها) (۱۳۹۶)
      مبحث بيست و يكم (پدافند غير عامل) (۱۳۹۵)
      مبحث بيست و دوم (مراقبت و نگهداري از ساختمانها) (۱۳۹۲)
      راهنماي صرفه‌جويي در مصرف انرژي (۱۳۹۲)
      راهنماي جوش و اتصالات جوشي در ساختمانهاي فولادي (بخشهاي نظارت و اجرا)(۱۳۹۰)
      گودبرداري و سازه‌هاي نگهبان *
      روشها و مسائل اجرايي*
      مقررات، قوانين و ضوابط حقوقي و انتظامي مرتبط با ساخت و سازها*
      راهنماي مبحث شانزدهم(تاسيسات بهداشتي) (۱۳۹۲)

      برای آزمون اجرا این مواد نیز اضافه می گردد:
      مقررات، قوانين و ضوابط حقوقي و انتظامي مرتبط با مسئوليت مجري*
      قوانين صنعت بيمه و ماليات*
      مديريت ساخت و نظام برنامه‌ريزي و كنترل پروژه*
      قانون كار*
      ماشين آلات ساختماني*
      قراردادها و شرایط عمومی و خصوصی آن ها*
      برای مواد مشخص شده با * منبع خاصی معرفی نشده و ملاک، منابع و کتب معتبر می باشد.

  52. احمدی می گوید

    سلام خدمت شما جناب مهندس.سپاسگزار از راهنمایی ها و ماطلب مفیتون و اینکه با صبر به سوالات پاسخ میدهید.انشالله جزای خیر ببینید.بنده هم چند سوال از خدمتتان داشتم:
    ۱-برای ازمون محاسبات عمران چندماه زمان لازم هست؟علاوه بر کتاب مقررات آیا کتاب انتشارات خاصی را معرفی میکیند؟
    ۲-اینجوری که متوجه شدم.هردو پروانه نظارت و اجرا باهم در سال ۳ میلیون درآمد ناشی از خرید سهمیه دارد؟یعنی نظارت به تنها یا اجرا به تنها نمی تواند سهمیه ش را به شرکتی بدهد و آن ۳ میلیون را دریافت کند؟
    ۳-درسته که برای داشتن پروانه نظارت بایستی علاوه قبولی در ازمون نظارت در ازمون اجرا هم حتما قبول شد؟
    ۴-پروانه محاسبات را اگر در شرکتی بگذاریم که از سهمیه ما استفاده کنند ایا درامدش همان ۳ میلیون تومان است؟

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. خیلی ممنونم از شما دوست گرامی. در خصوص سوالاتتان:
      پاسخ ۱: این بستگی به زمان مفید و متمرکزی دارد که در هر روز برای مطالعه می گذارید. همچنین اگر مدت زیادی است که از دروس دانشگاهی مثل مقاومت مصالح و تحلیل سازه و فولاد و بتن فاصله گرفته اید، مطمئنا زمان بیشتری نیاز دارید ولی به نظرم حداقل مدت زمان ۵ تا ۶ ماه به صورت متمرکز برای تسلط بر مطالب مورد نیاز می باشد. انتشارات خاصی را نمی توانم در این زمینه معرفی کنم. ولی یکی از منابع خوب و قابل استناد سوالات آزمون محاسبات در سال های قبل است. برای آزمون محاسبات شرکت در کلاس ها و استفاده از جزوات اساتید مطرح هم توصیه می شود.

      پاسخ ۲: اگر بخواهید پروانه تان را به عنوان شاغل حقوقی خارج از هییت مدیره در شرکتی بگذارید، معمولا شرکت ها بابت پروانه پایه ۳ آن سالیانه ۳ تا ۴ میلیون پرداخت میکنند. خیلی هم فرقی نمی کند که نظارت تنها باشد یا نظارت و اجرا باهم باشد. یا نظارت و طراحی و اجرا باشد. یک مبلغ جزیی تفاوت دارد.

      پاسخ ۳: قبلا اینطوری بود که حتما باید پروانه نظارت را اخذ میکردی تا اجرا و طراحی را هم بتوانی بگیری. ولی الان گویا به صورت مجزا هم می توان هر پروانه ای را اخذ کرد. (قبلا پایه پروانه، نظارت بود اگر نظارت نداشتی پروانه اجرا و طراحی را نمی توانستی بگیری ولو انیکه در آزمون مربوطه قبول می شدی.
      پاسخ ۴: بله ولی در کل توصیه بنده این است که اصلا پروانه و مدرکتان را در اختیار شرکت ها قرار ندهید. اولا برای ۳ یا ۴ میلیون در سال اصلا ارزش ندارد که این کار را انجام بدهید. با همین پروانه اگر زرنگ باشید خودتان می توانید کار بگیرید و درآمد خیلی بهتری داشته باشید.
      ثانیا خیلی از این شرکت ها با در اختیار گرفتن مدرک و پروانه مهندسان، تخلفاتی انجام می دهند ( فنی و مالی ) که بعدا گریبان گیر مهندسی را که مدرک گذاشته می گیرد. خیلی از آن ها بدهی های مالیاتی سنگین و یا تخلفات سنگینی به بار می آورند که بعدا یقه صاحب مدرک را میگیرند. فریب چرب زبانی موسسات و شرکت های دلال در زمینه خرید و فروش مدرک را نخورد. افراد بسیاری با طناب همین ها در چاه رفته اند و سال هاست که درگیر مشکلات ناشی از واگذاری مدرک و پروانه شان شده اند. فقط و فقط در صورتی این کار را انجام دهید که خودتان در شرکت مذکور به صورت واقعی شاغل باشد و یا شرکتی باشد که کاملا می شناسید و بر کلیه فعالیت هایشان اشراف کامل دارید و نفرات اصلی آن مهندسان دارای مدرک باشند. آن هم فقط پروانه را به صورت شاغل حقوقی خارج از هییت مدیره در شرکت قرار دهید و به هیچ عنوان مدرک تحصیلی را در قبال مبالغ اینجنینی در اختیار هیچ شرکتی قرار ندهید.
      موفق باشید.

  53. قنبری می گوید

    با سلام وخسته نباشید.ببخشید جناب مهندس بنده اگر پروانه نظام مهندسی طراحی داشته باشم باید در شرکتی عضو باشم که کسب درآمد کنم؟این عضویت چگونه است و مبلغی را از بنده دریافت میکنند و مابه ازای آن خدماتی را به بنده ارائه می دهند؟با توجه به اینکه بنده هنوز تجربه کاری ندارم کلا بعد از گرفتن پروانه برای شروع کار چه باید کرد؟سپاسگزارم از راهنمایی تان.

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. ممنون.
      خیر. اولا شما اگر طراحی سازه بلد باشید، بدون اینکه نیاز به پروانه داشته باشید می توانید در شرکت های مشاور طراحی مشغول به کار شوید. حتی بدون پروانه برای خودتان هم می توانید کار کنید. پروژه بگیرید و طراحی کنید و مهر و برگه اش هم از شرکت یا شخصی که پروانه دارد بخواهید که مهر امضا کند. حالا اگر پروانه داشته باشید، هم می توانید در شرکت کار کنید هم برای خودتان کار کنید، و خودتان هم می توانید نقشه ها را مهر و امضا کنید و برگه طراحی بگذارید. البته با پروانه پایه ۳ کارهای بزرگ را نمی توانید برگه بگذارید. ولی خود طراحی را می توانید انجام دهید.
      به نظر من مهم تر از پروانه ، تسلط بر کار طراحی و نرم افزار های طراحی است. در آموزش طراحی سازه ، به صورت کامل با طراحی سازه و نقشه کشی و سایر ملزوماتی که نیاز هست برای ورود به کار طراحی بدانید، آشنا می شوید.

  54. رضایی می گوید

    سلام.
    چند نفر از همشهری های ما که واقعا سواد قبولی در آزمون محاسبات را نداشتند.هرسه با هم قبول شدند با امتیاز بالا تنها گزینه ای که به ذهن میرسد که سوالات را از یک موسسه با هزینه ای بالا خریدند ما هم دوست داریم قبول شویم وقت مطالعه نداریم چکار باید بکنیم لطفا راهنمایی کنید؟

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام.
      شما هم بروید بخرید.

  55. الهام می گوید

    سلام خیلی جامع و کامل نوشتید
    ولی من شنیدم که می گن ازمون ها مفهومی شده و دیگه باید کامل بلد باشید تا بتونید قبول بشید‌. ایا این درسته؟ و اگر درسته ایا این روش خوندن هنوز هم جواب میده؟ یا باید روش خوندن رو عوض کنیم؟

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. ممنونم.
      شنیده ها رو خیلی نمیشه بهش استناد کرد. شما می تونید دو سه تا آزمون اخیر رو از سایت دفتر مقررات ملی دانلود بفرمایید و ببینید تا تیپ سوالات دستتون بیاد. معمولا کسانی که میگن امسال خیلی سخت بود و مفهومی بود و … این حرفها رو برای این میزنند که کمکاری خودشون رو توجیه کنند. به هر حال مفهومی هم که بشه باز هم در چارچوب همین مباحث هست. شما هرچقدر عمیق تر هم مطالعه کنید، علاوه بر آزمون توی کارتون هم بدردتون میخوره. مقررات ملی ساختمان رو نمی خونیم که توی آزمون قبول بشیم. تو کار حرفه ایمون همیشه باهاش کار داریم.
      موفق باشید.

  56. محسن می گوید

    سلام وقت بخیر خسته نباشید
    ببخشید خواستم اگر امکانش براتون وجود داره فصول مبحث نهم و مبحث دهم که باید جهت آمادگی آزمون نظارت مطالعه بشه رو بفرمائید.
    از این جهت عرض میکنم که توی مقاله فرموده بودید جهت آزمون نظارت نیاز به مطالعه فصول مربوط به طراحی
    مبحث نهم و مبحث دهم نمی باشد.
    ممنون از وقتی که میزارید

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام . ممنونم.
      شما مراجعه بفرمایید فهرست مطالب هر کدام از این مباحث رو نگاه کنید، مشخص هست.چون در تیتر خیلی از آن ها عناوین مرتبط با طراحی آمده است . مثلا در مبحث نهم از صفحه ۱۷۷ به بعد تحت عنوان “اصول تحلیل و طراحی” آمده است که مشخص است مربوط به طراحی می شود. اما در همین بخشِ طراحی هم برخی از پاراگراف ها و تیتر ها ، مربوط به ضوابط اجرایی است که احتمال آمدن آن در آزمون نظارت است. شما باید صفحات این مباحث را نگاه کنید آن پاراگراف هایی و بخش هایی که ماهیت آن مربوط به طراحی هست را حذف نمایید.
      خواهش می کنم. موفق باشید.

  57. حسن روزبهانی می گوید

    سلام آقای مهندس خسته نباشید و تشکر از اینکه تجربیات و دانش و مهمتر از همه وقت ارزشمندتون رو در اختیار ما میگذارید.
    سوال اول اینکه: بنده قصد دارم در آزمون نظارت بهمن ماه شرکت کنم به این دلیل که فکر کردم چون تعدادمنابع کمتری نسبت به اجرا داره میتونم به موقع منابع رو بخونم و فکر میکنم ساده تر باشه اما شما داخل یکی از پاسخ ها گفتید که از نظر شخصیتون اجرا ساده تر هست اگر میشه لطفا توضیح بیشتری بدید.
    سوال دوم: بعد از گرفتن پروانه از نظام مهندسی آیا باید هرسال عوارض و مالیات داد حتی اگر کاری در اون سال نکرده باشی یا نه؟
    سوال سوم : اگر بعد از اخذ پروانه از نظام مهندسی تا چند سال کاری انجام ندیم آیا پروانه ما باطل میشه؟
    سوال چهارم: به نظر شما از کدوم کلید واژه استفاده کنیم و پیشنهادتون کدوم انتشارات هست؟

    از وقتی که میذارید خیلی خیلی خیلی… ممنونم.

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. وقت جنابعالی هم بخیر. ممنونم از ابزار لطفتان.
      پاسخ به سوالات:
      سوال اول: درسته تعداد منابع مربوط به آزمون اجرا بیشتر است ولی اولا تعداد سوالاتی که از آن منابع متفرقه می آید انگشت شمار است و تاثیر چندانی بر نتیجه آزمون ندارد. دوما سوالات آزمون اجرا به طور سطحی تری نسبت به نظارت طراحی می شود به طوری که با اندک جست و جوی در متن مباحث مقررات ملی، به راحتی پاسخ اکثر سوالات را می یابید. فکر می کنم، کسانی که تسلط بیشتری بر منابع آزمون دارند، این موضوع را تایید می کنند. اکثر افردا هم که در هر دو آزمون نظارت و اجرا شرکت می کنند، معمولا آزمون اجرا را قبول می شوند و در نظارت گیر می کنند. اگر شما توانمندی قبولی در آزمون نظارت را داشته باشید، یقینا اجرا را هم قبول می شوید. بنابراین دلیلی ندارد شرکت در آزمون اجرا را یک دوره عقب بیاندازید.
      سوال دوم: بعد از گرفتن پروانه نظام مهندسی، شما می بایست برای کارهای ارجاعی نظارت و سایر خدمات مهندسی که بوسیله پروانه تان انجام می دهید، اظهار نامه مالیاتی رد کنید. ( می بایست بعد از اخذ پروانه به اداره مالیات مربوط به محل زندگی خود مراجعه و نسبت به تشکیل پرونده و دریافت کد اقتصادی اقدام کنید تا بتوانید اظهار نامه رد کنید.) حتی اگر در یک سال کاری هم انجام ندهید می بایست اظهار نامه را ارسال کنید و درآمدتان را صفر درج نمایید. در غیر این صورت ممکن است مشمول جریمه شوید. البته با پروانه پایه سه در حال حاضر فقط کار نظارت ارجا می شود (سالی یک یا دو کار از طرف سازمان) که مبلغش آنقدری نیست که مشمول مالیات شود. اما همانطور که عرض کردم، اظهار نامه را می بایست ارسال نمایید. اظهار نامه هر سال را در ابتدای سال بعدی می بایست ارسال نمایید. ارسال هم به صورت الکترونیکی با استفاده از نرم افزاری که سازمان مالیات ارائه کرده انجام می شود. (تا ۱۸ میلیون تومان درآمد معاف از مالیات است. و مازاد بر آن، می بایست ۱۵ درصد مالیات پرداخت گردد. البته برای درآمد های بالای ۵۰ میلیون درصد مالیات افزایش می یابد. البته ۱۸ میلیون مربوط به سال ۹۶ )
      سوال سوم: کارکرد یا عدم کارکرد شما، ارتباطی با ابطال پروانه ندارد. روی پروانه تاریخ صدور و انقضا درج می شود. بعد از انقضای پروانه باید نسبت به تمدید آن یا ارتقای پایه عضویت خود اقدام نمایید.
      سوال چهارم: به نظر من خیلی مهم نیست از چه کلید واژه ای استفاده می کنید. مهم تر از آن میزان تسلطی هست که به کلید واژه و نحوه کار کردن با آن دارید.
      موفق باشید.

  58. علی می گوید

    سلام
    خسته نباشید و ممنون بابت جواب دهی به تمام سوالات
    برای کلید واژه سوال داشتم از کجا میشه تهیه کرد ایا کتابخانه نظام مهندسی هم داره که خریداری کنیم
    از کجا میشه تهیه کرد به غیر از خرید اینترنتی
    ممنون و موفق باشید

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. خواهش می کنم.
      نظام مهندسی استان تهران در طبقه منفی ۲ ، انتشاراتی دارد که به احتمال قوی از آنجا هم می توانید تهیه بفرمایید. کتابفروشی های انقلاب هم دارند. انتشارات مختلفی کلیدواژه چاپ کرده اند. آن موقع انتشارات سری عمران کلیدواژه چاپ کرده بود.

  59. علیرضا می گوید

    با عرض سلام و خسته نباشید و ممنون از مقالات عالی تون…. تقریبا ۲ ماه تا شروع ازمون وقت دارم … ارشد عمران سازه را به تازگی به اتمام رساندم .. مشغول نوشتن مقاله و … هستم …. برای ازمون نظارت را ثبت نام کردم … از نظر تئوریک درتحلیل و مقاومت و مکانیک خاک تسلط نسبی دارم….الان میخوام کنار نظارت، در ازمون محاسبت شرکت کنم، خواستم نظر شما رو بدونم؟؟ تو این ۲ ماه مقدوره ؟؟ با توجه به اینکه تمومه منابع محاسبات همون منابع نظارت اما بخش محاسباتیشه. سوال دومم اینکه همونطور که گفتید اول مرور وار بخونم کتابها رو ، بعدش با سوالات سال های قبل ، سرعت پیدا کردن کلیدواژه را بالا ببرم ، همین کافیه؟؟ نیاز به خواندن منابع دیگر نیست؟؟

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام و وقت بخیر
      به نظر بنده تمرکزتون رو بگذارید روی آزمون نظارت و اجرا. محاسبات رو در دوره بعدی شرکت کنید. فضای آزمون محاسبات با مسائل تئوریک دانشگاهی متفاوت است و بر خلاف آزمون های نظارت و اجرا، که مرور بر مباحث و سرفصل ها می تواند کفایت کند. در محاسبات باید تسلط کامل بر بخش طراحی و ضوابط آن داشته باشید و علاوه بر آن سرعت عمل خود را هم بالا ببرید. در دو ماه ممکن است تسلط نسبی بر مباحث پیدا کنید ولی مطمئنا سرعت عمل کافی برای حل مسائل را بدست نمی آورید. علاوه بر این وقتی تمرکزتان پخش شود، ممکن است آزمون نظارت و اجرا را هم از دست بدهید و قبول نشوید.

  60. علیرضا می گوید

    با عرض سلام وخسته نباشید و تشکر از راهنماییهاتون… بنده ارشد عمران سازه را به تازگی به اتمام رساندم و مشغول نوشتم مقاله هستم … ۲ ماه تا ازمون نظام مهندسی وقت هستش … در درس های مقاومت و تحلیل و خاک تسلط نسبی دارم و در ازمون نظارت شرکت کرده ام ….
    چند سوال داشتم … ۱ – در نظر داشتم کنار ازمون نظارت در ازمون محاسبات شرکت کنم ، اما دیدم شما در راهنماییتون گفتید که ازمون اجرا به مراتب راحتر از نظارت است، خواستم نظرتون رو بدونم؟
    ۲ – سوال بعدی اینکه منظورتون از کلید واژه ایا استفاده از کتاب های دیگه است یا اینکه منظور استفاده از کلید واژه ای که خودمان از سوال در میاوریم؟؟

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. ممنونم.
      پاسخ سوال اول در پست کامنت قبلی داده شد.
      کلید واژه یک جزوه یا کتاب است که از روی مباحث مقررات ملی ساختمان تهیه شده است. شامل فهرستی از کلمات مهم و کلیدی موجود در کتب مقررات ملی ساختان است که بر اساس حروف الفبا مرتب شده است و در آن برای هر کلمه یا اصطلاح، قید کرده است که در کدام مبحث و صفحه چندم از آن مبحث آمده. مثلا برای واژه ” بتن الیافی” رو بروی آن قید شده در مبحث ۵ و صفحه …. در آزمون نظارت اکثر سوالات به این گونه است که هر سوال پیرامون یک موضوع یا واژه کلیدی است. شما باید آن را از سوال تشخیص دهید و بعد به سراغ کلید واژه بروید و ببینید در کدام مبحث و کدام صفحه در مورد آن موضوع صحبت شده است تا بتوانید مورد سوال را پیدا کنید و پاسخ دهید. البته اگر از ابتدا پاسخ سوال را فهمیدید دیگر نیازی به مراجعه به کلید واژه و مباحث نیست.

  61. علیرضا می گوید

    سلام ممنون از توضیحاتتون
    من مدرک مهندسی مکانیک دارم. این که در کدام آزمون یعنی نظارت یا طراحی شرکت کنم بهتر است؟ از کدام پروانه می توان کسب درآمد کرد؟
    ممنون

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. خواهش می کنم.
      در حال حاضر اصلا روی درآمد پروانه مهندسی پایه ۳ حساب نکنید. نظارت و محاسبات هم خیلی تفاوت ندارد. پروانه پایه ۳ فقط از این جهت اهمیت دارد که پیش نیاز اخذ پروانه های بالاتر است. اگر شما توانمندی بالا در رشته خودتان داشته باشید، بدون پروانه هم می توانید درآمد کافی کسب کنید، در این صورت پروانه اشتغال هم یک مکمل و تایید کننده خوب برای کار شماست.

  62. setare می گوید

    سلام ممنون از توضیحات جامع و کاملتون و وقت و حوصله ای که برای جواب دادن به سوالات میزارین بنده مدرک کارشناسی معماری دارم بنظر جنابعالی باتوجه به اینکه دوماه تا آزمون مونده میشه هرسه رشته یعنی نظارت و اجرا و طراحی رو باهم امتحان داد؟ شما اطلاع دارین برای طراحی که فقط آزمون عملیه به چه صورت باید کار کرد تا موفق شد؟

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. خواهش می کنم. رشته من عمران هست و خیلی نسبت به آزمون عملی طراحی معماری اطلاعات ندارم.
      ولی نظر من این است که دراین دو ماه تمرکزتان را روی آزمون نظارت و اجرا قرار دهید.

  63. علیرضا می گوید

    با عرض سلام و خسته نباشید .. ممنونم از پاسخگویی و راهنماییتون …. بنده کلیدواژه از انتشارات سری عمران گرفتم … کلیدواژه یک سری از منابع مثل ماشین الات ساختمانی و روش و جزئیات اجرایی ساختمان و … رو نداره ، یعنی لازم نیست این منابع خوانده شوند؟؟؟ کلی خواستم نظرتون رو بدونم مبنی بر اینکه این منابع رو حذف کنیم یا اینکه کتاب را سر جلسه ازمون ببریم؟

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام و وقت بخیر.
      احتمال اینکه سوال از منابع مذکور بیاید خیلی کم است. به نظر بنده این ها را حذف کنید و تمرکزتان را روی منابع اصلی بگذارید. یعنی مبحث ۲ تا ۱۲ – مبحث ۲۲- کتاب جوش – کتاب قالب بندی

  64. meysam می گوید

    سلام آقای مهندس،ممنون بابت راهنماییتون فقط اینکه آیا تمام منابعی که در سایت نظام مهندسی برای آزمون مشخص شده رو باید تهیه کنیم یا اینکه به صورت انتخابی باید تهیه کنیم و ببریم سر جلسه؟پیشنهاد شما چیه مهندس؟
    و اینکه آیا این تعداد کتاب رو که مشکلی نداره که با خودمون ببریم سر جلسه؟

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. خواهش می کنم.
      بله . مبحث ۲ تا ۱۲
      مبحث ۲۲
      کتاب جوش
      کتاب قالب بندی
      کلید واژه
      همین ها رو ببرید کفایت می کنه و سایر منابع ضروری نیست. مشکلی هم از بابت بردن اینها سر جلسه نیست.
      برای آزمون نظارت واجرا همین ها رو تسلط داشته باشین قبول می شین به امید خدا.

  65. سپیده می گوید

    سلام وقت بخیر
    به نظر شما داشتن پروانه پایه ۳ در خارج از ایران تاثیری روی کار کردن دارد؟ اصلاً به درد میخورد مثلا در کشوری مثل اسپانیا؟

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. وقت شما بخیر.
      متاسفانه در این مورد اطلاعی ندارم. ولی پروانه داشته باشید مسلما بهتر است. اگر قصد خروج از کشور را دارید. به نظرم پروانه پایه ۳ را اخذ کنید بعد اقدام به مهاجرت کنید.

  66. احمد می گوید

    سلام مهندس ،ببخشید ی راهنمایی کنید برای خوندن مبحث ۹ و ۱۰ ،اخه مبحث ۱۰ و از صفحه ۱۰۷ به بعد مبحث ۹ در مورد طراحی ،نمیدونم چجوری اینو باید بخونم.

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. وقت شما بخیر. بله صفحاتی که مربوط به طراحی هست رو می تونید رد کنید. البته مبحث ۹ تا صفحه ۱۷۵ مربوط به نظارت است و بعد از آن بخش طراحی شروع می شود. در بخش طراحی هم آن بند هایی که مربوط به محاسبات و فرمول است برای آزمون نظارت نیازی نیست اما در همین بخش بندهایی هم مربوط به ضوابط است که باید مطالعه کنید. مبحث ۱۰ هم مشابه همین است.

  67. Ahmad می گوید

    با سلام خدمت مهندس قربانی عزیز … و از وقتی که برای من گذاشتید پیشاپیش تشکر میکنم .
    مهندس عزیز،الان من تا صفحه ۱۰۷ مبحث ۹ رو خوندم و ادامه مبحث مربوط ب طراحی و همچنین مبحث ۱۰ هم بیشتر صفحاتش طراحی تشکیل داده خواستم ی راهنمایی کنید که چطوری بخونم این دوتا مبحث ،صمیمانه تشکر میکنم

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. وقت شما بخیر. بله صفحاتی که مربوط به طراحی هست رو می تونید رد کنید. البته مبحث ۹ تا صفحه ۱۷۵ مربوط به نظارت است و بعد از آن بخش طراحی شروع می شود. در بخش طراحی هم آن بند هایی که مربوط به محاسبات و فرمول است برای آزمون نظارت نیازی نیست اما در همین بخش بندهایی هم مربوط به ضوابط است که باید مطالعه کنید. مبحث ۱۰ هم مشابه همین است.

  68. مژگان فریدونی می گوید

    با سلام
    امسال میخواهم ازمون نظام مهندسی عمران نظارت شرکت کنم.نمیتوانم به کلاس بروم.ایا فیلمی برای مباحث ۹ و ۱۰ پیشنهاد میکنید. میخواهم لا استفاده از اموزش ویدیویی درس بخوانم ولی نمیدانم کدام اموزش اینترنتی از اینهمه سایت را تهیه کنم. با تشکر

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. به نظر من برای آزمون نظارت نیازی به فیلم آموزشی نیست. سوالات آزمون نظارت از روی متن مقررات ملی ساختمان طرح می شود. سر جلسه آزمون هم شما، کتاب ها را می توانید همراه خود ببرید. هر چقدر به متون مباحث مقررات ملی مسلط باشید می توانید در آزمون نتیجه بهتری بگیرید. پیشنهاد من مطالعه از روی متن همین کتب است. خیلی هم نیازی نیست مو به مو و ریز به ریز بخوانید. همین که مرور کنید و شمای کلی از فصل ها و موضوعات داشته باشید کفایت می کند. تمرکزتان را روی خود کتاب بگذارید. آموزش های جانبی به نظرم بیشتر وقتتان را می گیرد و ممکن است کامل هم نباشند. حتی اگر از آن ها هم استفاده کنید باز هم نیاز دارید که از روی متن، مبحث ۹ و ۱۰ را مطالعه کنید. بنابراین در این فرصت دو ماه پیشنهاد می کنم تمرکزتان را روی خود این کتاب ها ، بگذارید. همچنین از روشی که در مقاله توضیح داده ام استفاده نمایید.
      موفق باشید.

  69. مژگان فریدونی می گوید

    بسیار سپاسگذارم.در ضمن مطالب سایت شما بسیار کاربردی هستند.

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. خواهش میکنم. ممنون از شما

  70. علیرضا می گوید

    با عرض سلام و خسته نباشید .. ممنون بابت راهنماییتون . یک مشورت شخصی داشتم ازتون . مونون میشم راهنمایی کنید. بنده در ترم ۵ ارشد سازه هستم . تمام واحدام تموم شده و اینکه نتایج ارشد هم در اختیارم هستش . تا شهریور ۹۸ ، یعنی تا پایان ترم ۶ تایم دارم برای دفاع. از طرفی قبل دفاع باید یک مقاله به ثبت برسانم تا اجازه دفاع به من بدن. از طرفی وارد ترم بعد که بشم باید شهریه ثابت بدم . به همین دلیل استادم اصرار داره که مقاله بدم و ازمون نظام مهندسی را بزارم برای سال بعد. نظر خود من اینکه برای نظام بخونم و شرکت کنم . مقاله و دفاع را برای بعد ازمون بزارم . چون احساس میکنم اگر بخواهم هم مقاله بدم و هم پایان نامه بنویسم و هم ازمون شرکت کنم در همشون وقت کم میارم. نظر شما را خواستم بدونم

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام خواهش می کنم.
      در خصوص آزمون نظام مهندسی و پروانه اشتغال هر دوره که شرکت نکنید و بگذارید برای دوره بعد شرکت کنید، با فرض اینکه حتما در دوره بعدی قبول شوید، با احتساب تشریفات اداری برای اخذ پروانه، حداقل یک سال دیرتر پروانه پایه ۳ را دریافت می کنید و به تبع آن اخذ پروانه های پایه های بالاتر هم حداقل یک سال یا بیشتر به تعویق می افتد. معمولا آزمون سالی دوبار برگزار می شود. یکی در اواخر بهار و دیگری در اواخر پایین یا زمستان.
      به نظر من اگر شرایط ثبت نام را دارید، در آزمون نیمه اول سال ثبت نام کنید و در این مدت تمرکزتان را فقط روی آزمون قرار دهید. بعد از آن تا شهریور هم فرصت دارید برای مقاله و دفاع. از این جهت که برنامه زمانبندی ارشد در اختیار خودتان هست ولی برنامه برگزاری آزمون بستگی به دفتر مقررات ملی ساختمان و سازمان سنجش دارد، اولویت را بگذارید روی آزمون.
      موفق باشید.

  71. رضا می گوید

    سلام،خسته نباشید،،ببخشید من یه مشکل داشتم برای مباحثی مثل ۶،۹،۱۰ و حتی ۸ حالا میشه گفت شیطنت طراح یا هر هرچیزی از مباحث طراحی یا محاسباتی سوال میاد،،به نظر شما به خاطر وقت و درصد بالای اشتباه تو او تایم آیا وقت بذاریم برا حل یا کلا حل نکنیم احتیاجی نیست؟؟؟؟؟

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. ممنونم.
      تعداد این سوالات در آزمون نظارت و اجرا انگشت شمار هستند. اولویت شما روی سایر سوالات باشد در پایان اگر وقت اضافه آوردید روی این سوالات هم وقت بگذارید.

  72. زهرا می گوید

    سلام اقای مهندس خیلی حوصله دارین جواب این همه دوستانو میدین. 🙂
    یه سوالی داشتم اگه مایل بودین جوابمو بدین 🙂 به نظرتون بین شرکت در آزمون نظام مهندسی و کار اکستنشن مژه کدوم رو انتخاب کنم؟ 🙂 😉 با توجه به این که اگه همین یک ماه باقی مانده رو صرف مطالعه برای نظام کنم پول زیادی از دست خواهم داد. 🙂

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام خواهش می کنم.
      کار توی صنف آرایشی رو همیشه می تونین انجام بدین ولی آزمون نظام مهندسی سالی یک یا دوبار بیشتر برگزار نمیشه. اگر در آزمون بهمن ماه ۹۷ ثبت نام کردین و تا حالا براش هیچ کاری نکردین، احتمال قبولیتون کمه.
      ولی اگر هدف گزاریتون برای آزمون بعدی بزارین، هم می تونین واسه آزمون خودتون رو آماده کنین، هم به کارتون لطمه ای نمیخوره.
      توی آزمون که قبول بشین بعد از طی روال اداری و یک دوره حضوری یک هفته ای(برای پروانه اجرا) پروانه صلاحیت پایه ۳ بهتون میدن. پروانه اشتغال می تونه یک درآمد مادام العمر برای شما داشته باشه، حتی اگر نخواین با پروانتون کار کنید، می تونید توی شرکت ها به صورت عضو شاغل یا عضو هییت مدیره پروانتون رو بگذارید و سالانه با نرخ الان برای پروانه پایه سه ،حدود ۳ تا ۴ میلیون دریافت کنید. البته عضو هییت مدیره شدن مسئولیت داره و پیشنهاد نمی کنم پروانه و مدرکتون رو برای این کار به کسی بدین ولی عضو شاغل مسئولیتی هم نداره. پروانه پایه ۳ از این جهت اهمیت داره که پیش نیاز دریافت پروانه های پایه بالاتر هست. برای پروانه های بالاتر دیگه آزمون سراسری برگزار نمیشه و فقط دوره هایی رو سازمان نظام مهندسی برگزار می کنه ، که باید شرکت کنید. از زمان اخذ پروانه پایه ۳ ، چهار سال که بگذره، می تونید پایه ۲ بگیرید و بعد از پایه ۲ ، پنج سال که بگذره، می تونید پایه یک بگیرید. پروانه های پایه دو و یک خیلی شرایط کاری و درآمدی بهتری نسبت به پایه ۳ دارند. شرایط فعلی کار مهندسی، به دلیل کج فهمی مسئولین کشور خوشایند نیست ولی کسی از آینده خبر ندارد. به یقین روزی خواهد آمد که مجبورند بپذیرند که جایگاه مهندسی بسیار رفیع تر از شرایط فعلی هست. امیدوارم آن روز با یک بلای طبیعی سهمگین در یکی شهرهای بزرگ مقارن نباشد.

  73. بهار می گوید

    سلام آقای مهندس
    لطفا کلید واژه معرفی میکنید ؟

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. کلید واژه فقط یک فهرست است. چیز خاصی ندارد. فرقی نمی کند از کجا تهیه می کنید. در اینترنت هم می توانید تهیه کنید. مهم تسلط شما بر کلید واژه و مباحث است و گرنه بهترین کلیدواژه هم برایتان کارساز نیست.

  74. s می گوید

    سلام جناب مهندس.وقت بخیر.ببخشید میخواستم بپرسم ازمون نظام مهندسی سال ۹۸ به نظر شما در چه ماهی برگزار میشه؟چه جوری میتونیم ازین مساله اطلاع پیدا کنیم که بتونیم برای ازمون محاسبات برنامه ریزی کنیم.خیلی خیلی ممنون میشم راهنمایی کنید.چون واقعا مستاصل هستم و ازینکه زمان مشخصی نداره دچار سردرگمی شدم و نمیدونم کی شروع کنم.

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. ممنونم.
      بنده نیز از این موضوع اطلاعی ندارم. احتمالا در خرداد ماه یا تیر ماه برگزار شود. برای اطلاع از این موضوع باید پیگیر سایت دفتر امور مقررات ملی ساختمان باشید. شما اگر میخواهید در آزمون قبول شوید از همین حالا باید شروع به مطالعه و تمرین نمایید.
      تشکر

  75. علیرضا می گوید

    با عرض سلام و خسته نباشید… بابت راهنماییهاتون در مورد ازمون نظارت و اجرا تشکر میکنم … برای ازمون محاسبات چنتا سوال داشتم ؟ ۱- به نظرتون اول باید کتاب های نظام رو بخونم ؟ چه کتاب ها یی را پیشنهاد میدید؟؟(مثلا کتاب های سری عمران خوبه)؟ ایا حتما نیاز است که به کلاس ازمون نظارت برویم؟؟؟ چون قبول شدن تو ازمون نظارت خیلی سخت شده .. ممنون میشم از تجربتون استفاده کنم

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. خیلی ممنون. خواهش می کنم. برای آزمون محاسبات از جزوات و کتابهای معتبر استفاده نمایید. مثل دکتر حسین زاده اصل. برای آزمون نظارت به نظر کلاس نیاز نیست ولی برای محاسبات کلاس خوب بروید می تواند خیلی مفید باشد. اگر به روشی که در این مقاله گفته شده عمل کنید، قبولی در آزمون نظارت سخت نیست.
      موفق باشید.

  76. زهرا می گوید

    سلام وقتتون بخیر، ممنونم بابت راهنمایی خوبتون، سوالم اینه که آیا از پیوست های مباحث یا آیین نامه هم سوال میاد؟ (مثلا تحلیل دینامیکی باد، تحلیل های غیر خطی، اثر p-دلتا و …)

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. خواهش میکنم. اگر هم بیاد به صورت خیلی محدود هست.

  77. بهزاد می گوید

    مهندس جان خسته نباشی ? هیچ محدودیتی نیست که پایه ۳ طراحی و نظارت رو با هم امتهان دادو قبول شد؟

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام . ممنون.
      خیر محدودیتی نیست ولی اول اولویت خود را روی نظارت و اجرا قرار دهید.

  78. hayati می گوید

    سلام آقای مهندس من میخوام تو آزمون کاردانهای معماری شرکت کنم کدام مباحث روباید بخونم؟

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام وقت بخیر
      به وبسایت دفتر مقررات ملی ساختمان بخش منابع آزمون مراجعه بفرمایید. احتمالا منابع این آزمون رو به صورت کامل نوشته است. یا در اینترنت این موضوع را جست وجو کنید.

  79. علیرضا می گوید

    سلام اقای مهندس وقت بخیر… ممنون بابت راهنماییتون… چون باعث شدید با اینکه اولین بار در آزمون نظارت و اجرا شرکت میکنم ، با کمک ها و راهنماییهایتان در هر دو آزمون قبول بشم و حدود ۷۰ درصد بزنم. من دقیقا بدون هیچ اشنایی با کتاب های نظام و دو ماه قبل ار ازمون ، با بالا بردن سرعت عمل و مرور سوالات سال های گذشته به راحتی آزمون نظارت و اجرا را پشت سر گذاشتم. از اول تیر وقت برای شروع مطالعه ازمون محاسبات دارم. احتمالا ازمون محاسبات در مهر برگزار میشه یا شهریور… حداقل حدود ۳ ماه وقت دارم. به نظرتون میتونم به تسلط کامل برسم؟؟ و اینکه چند تجربه مهم شما در مورد آزمون محاسبات که باید رعایت بشه رو خواستم بدونم؟ کلا استفاده از کتاب های معتبر و ازمون های سال قبل استفاده میکنم و قصد شرکت در کلاس ندارم.

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. تبریک میگم بهتون.
      در خصوص آزمون محاسبات اگر برای قبول شدن عجله دارید، شرکت در کلاس را پیشنهاد می کنم. فضای آزمون محاسبات متفاوت از نظارت و اجرا است. اگر نمیخواهید در کلاس شرکت کنید، این سه ماه را متمرکز باید وقت بگذارید. کسی در آزمون محاسبات قبول می شود که به محاسبات مسلط باشد صرفا با تسلط بر سوالات آزمون های سالهای قبل نمی توان در این آزمون قبول شد.

  80. فتحی می گوید

    سلام وقت بخیر جناب مهندس.ببخشید برای ازمون نظام مهندسی باید کارت پایان خدمت داشت؟برای صدور پروانه چطور؟یعنی میشه آزمون بدیم و قبول بشیم. بعدش سربازی بریم و سپس پروانه رو بگیریم؟قبولی آزمون تا چندسال اعتبار داره؟ممنون از راهنمایی شما

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام ممنونم. برای آزمون نیازی نیست ولی برای اخذ پروانه اشتغال نیاز هست. البته اگر معافیت موقت داشته باشید، احتمالا پروانه را به صورت یک ساله صادر کنند ولی برای تمدید حتما می بایست مدرک اصلی دانشگاه و کارت پایان خدمت نیاز است. بعد از قبولی در آزمون تا سه سال فرصت دارید برای صدور پروانه اقدام نمایید.

  81. بوشهر می گوید

    سلام.وقت بخیر
    عذر میخوام میخواستم اگه براتون مقدوره بگید که از هر مبحث و کتاب برای نظارت و اجرای معماری حدودا چند سوال میاد? و اینکه ممنونم بابت راهنمایی های بی نظیرتون…

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام و وقت بخیر.
      در سالهای مختلف بودجه بندی سوالات متفاوت است. می توانید از سایت دفتر مقررات ملی ساختمان به آدرس inbr.ir بخش منابع آزمون، سوالات سالهای گذشته را بردارید و ذهنیت کلی نسبت به ترکیب سوالات پیدا کنید.
      تشکر.

  82. رضا می گوید

    من دو بار رد شدم و هر بار یک ماه ناراحت بودم بار سوم سه ماه خوندم نظارت و اجرا روقبول شدم و محاسبات ۴۸ شدم

    الان پشیمونم از اینکه چرا اصلا دانشگاه رفتم و کارشناسی ارشد گرفتم

    از همون ۱۸ سالگی باید وارد یه حرفه می شدم حرفه حتی مثل آرایشگری-چون مهندسی عمران برای قشر ضعیف هیچ ارزشی نداره

    اگ پول و پارتی ندارید باید تو این مملکت عذاب بکشید

    اینکه ما پول نداریم عذابمون نمیده اینکه یک احمق و نفهم تو این کشور میاد بالا چه کار اداری می گیره یا چه ساخت و ساز میکنه واقعا عذاب اوره-من فکر نکنم به جز ایران هیچ کشوری انقدر اختلاف طبقاتی باشه

    بهترین پیشنهاد:انگلیسی یاد بگیرید تافل بگیرید جونتون رو در ببرید از این خراب شده برید هرجوری که شده

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      با سلام خدمت شما دوست عزیز
      در اینکه سیستم آموزشی ما فشل و ناتوان هست شکی نیست.
      در اینکه در وضعیت فعلی نمی توان صرفا به داشتن مدرک بسنده کرد شکی نیست.
      من هم شاید در برهه ای وضعیت مشابه با شما یا بدتر از شما داشتم. شاید ۳ یا ۴ سال پیش بود که همه چیزم رو باختم و ورشکست شدم. کلی بدهی بالا آوردم. همه چیزم رو فروختم تا آبروم حفظ بشه. اما ناامید نشدم.
      تمام تلاشم رو کردم که نسبت به خداوند ناسپاس نباشم. این خیلی مهمه که تو شرایط سخت هم سپاسگذار خداوند باشیم. تو شرایط ایده آل که سپاسگذاری هنر نیست. وقتی سپاسگذار باشی انوقت دستان خداوند میاد توی زندگیت و جوری هدایتت میکنه که با هیچ عقل و منطق بشری جور در نمیاد.
      دوست عزیز هر کسی نون باورهاش رو میخوره.
      اگر این چیزایی که نوشتی تو این کامنت باور داری که باید هم همین نتایج رو بگیری.
      همین آزمون نظارت و اجرا که قبول شدی یک برگ برنده هست برات. برو دنبالش و پروانه هر دو رو بگیر.
      من سه سال از پروانه ام هیچ استفاده ای نکردم. اصلا کد شهرسازی و کارتابلم رو فعال نکردم. فکر می کردم به دردم نمی خوره و به دردسرش نمیارزه. اون موقع اشتباه می کردم. الان می بینم که خیلی خوبه.
      الان دارم از پروانه ام استفاده می کنم. بیشتر از ۲۰۰۰ متر کار نظارت و ۵۰۰ متر کار اجرا دارم. البته در کنارش کارهای دیگه هم مرتبط با رشته ام انجام میدم. یکیش همین سایتی که می بینی. رشته عمران خیلی گسترده هست. من تو آزمایش خاک، تست بتن، تست جوش وارد شدم و کلی شاخه دیگه هست که دوست دارم وارد بشم توش ولی وقت نمی کنم. کافیه از یک جایی دستت رو قلاب کنی. قدم اول رو برداری و بعد با یک اقیانوس فرصت درآمدزایی رو به رو میشی. البته اول باید باورهات رو تغییر بدی. از فضای ناامیدی و ناسپاسی بیای بیرون.
      من توی بازار کار هستم و دارم می بینم. کار خیلی زیاده. ولی نیروی کار کن خیلی کمه و تعجب می کنم که افرادی پیدا میشن و میگن کار نیست.

      1. سعد می گوید

        مهندس منظورتون از کارکن همون کاربلد؟ به نظرتون چرا ما فارغ التحصیل بیسواد بیرون میاییم؟ و راهکاری دارین برای ما که حالا فارغ اتحصیل شدیم، کاری بلد نیستیم و امسال هم آزمون نظام مهندسی داریم!

        1. مهندس علی قربانی می گوید

          علت اصلیش بر میگرده به سیستم آموزشی ما از مدرسه گرفته تا دانشگاه. در مدرسه و دانشگاه افراد چیزهایی را می آموزند که اغلب هیچ دردی از آن ها دوا نمی کند. نه به درد زندگی میخورد و نه به درد کار. فقط به درد قبول شدن در امتحان میخورد. در طول سالیان تحصیل مغز به این شیوه معیوب و حفظ کردن و فراموش کردن عادت می کند. در ضمن اعتماد به نفس انجام کارهای عملی نیز از بین می رود. افراد کمی هستند که بعد از تحصیلات می توانند این اعتماد به نفس را بازیابند و برای خودشان کارآفرینی کنند.

  83. fereshte می گوید

    سلام آقای مهندس
    شما بی نظیرید، از اینکه وقت میذاریدو جواب میدید بینهایت تشکر و آروزمیکنم همیشه موفق و سربلند باشید.
    واما سوالم: میخام این دوره آزمون محاسبات بدم(نظارت و اجرا دارم)
    ۱- از الان بخونم میتونم موفق شم؟ با توجه به اینکه نمیتونم کلاس برم و میخام خودم بخونم.
    ۲-تهیه دی وی دی های کلاس محاسبات رو به جای کلاس رفتن توصیه میکنید؟
    ۳- اول کتاب های کمک آموزشی مباحث ۹و۱۰ رو بخونم بعد تست سالای قبلو بزنم روش درستیه؟(مباحثو جدا نخونم، حین تست زدن که جواب تستو میبینم یکی دو صفحه قبل و بعد پاراگرافو بخونم)

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام و وقت بخیر.
      ۱- تا آزمون زمان زیادی نمانده است. اگر می خواهید در آزمون قبول شوید باید همه کارهای دیگر را رها کنید و روی آزمون محاسبات متمرکز شوید. تمام تلاش خود را بکنید اگر هم در آزمون این دوره قبول نشدید، اندوخته ارزشمندی کسب کرده اید که برای آزمون دوره بعدی بسیار کمکتان خواهد کرد.
      ۲- بله دی وی دی ها رو بتونید تهیه کنید و نگاه کنید خیلی در زمان و انرژی شما صرفه جویی می شود چون دیگر نیاز نیست برای کلاس رفتن وقت و انرژی بگذارید.
      ۳- بله . البته می تونید از جزوات بروز دکتر حسین زاده هم استفاده نمایید. علاوه بر مبحث ۹ و ۱۰ ، آیین نامه زلزله و مبحث ۷ و تحلیل سازه نیز اهمیت دارد.
      در آزمون محاسبات کسی قبول می شود که محاسبات را بلد باشد و تسلط داشته باشد. اگر به این آمادگی برسید قطعا قبول می شوید.

  84. محمد می گوید

    مهندس جان سلام واقعا خسته نباشید لذت بردم از این پاسخگویی خوب و کامل، امیدوارم به اونچه که آرزشو داری برسی. فقط ی سوال دارم، همزمان در ۳ آزمون نظارت اجرا و طراحی با ۳ ماه فرصت میشه شرکت کرد و قبول شد؟

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام . توصیه میکنم اول در آزمون نظارت و اجرا شرکت کنید و دوره بعد در آزمون محاسبات شرکت کنید.

  85. صادقی می گوید

    سلام وقتتون بخیر،من در آزمون بهمن۹۷ هر دو ازمون نظارت و اجرا رو قبول شدم،سوالم اینکه ۱- میتونم برای پروانه هر دو اقدام کنم یا نه فقط یکی،چون شنیدم نمیشه با هر دو کارکرد آیا بصورت همزمان نمیشه کار کرد یا کلا باید یکیو انتخاب کرد؟
    ۲-در صورتی که بتونم برای هر دو اقدام کنم ،من در حال حاضر نمیتونم دوره کارآموزی اجرا رو شرکت کنم میتونم ابتدا برای پروانه اشتغال نظارت اقدام کنم و بعد مدتی برای اجرا اقدام کنم یا باید بصورت همزمان باشه؟
    ۳-

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. وقت بخیر. تبریک میگم به شما.
      ۱- بله می تونید برای هر دو اقدام کنید و صلاحیت هر دو را اخذ کنید.
      ۲- اخذ صلاحیت نظارت و اجرا را در اولویت هر کاری قرار دهید. هر جور شده در دوره اجباری صلاحیت اجرا در اسرع وقت شرکت کنید و صلاحیت اجرا را هم اخذ کنید و در این امر سهل انگاری نکنید.
      شما به صورت همزمان می توانید کارهای نظارت و یک کار اجرا را با پروانه خود انجام دهید. بعد از اولین کار اجرا شما می بایست تصمیم بگیرید که میخواهید کلا از صلاحیت نظارت استفاده کنید یا از صلاحیت اجرا. بعد اگر تصمیم داشتید از صلاحیت اجرا استفاده کنید باید پروانه خود را به سازنده ذیصلاح تغییر دهید.

      1. ahmad می گوید

        با سلام وقت خوش
        ممنونم از شما به خاطر صبر و حوصلتون در پاسخ گویی به سوالات و همچنین فیلم های آموزشی که در سایت قرار دادید
        در مورد قسمت دوم سوال داشتم که، حتما باید مشخص کنیم که کلا می خواهیم از صلاحیت نظارت استفاده کنیم یا صلاحیت اجرا؟ با تشکر

        1. مهندس علی قربانی می گوید

          سلام و وقت بخیر.
          البته در یکی از کامنت ها به صورت کامل به این سوال پاسخ داده شده است که می توانید به آن مراجعه نمایید.
          شما می توانید هر دو صلاحیت را داشته باشید. اما بعد از اینکه یک بار صلاحیت اجرا را استفاده کردید (به صورت کارتابلی مجری یک ساختمان شدید ) در طول مدت اجرای آن ساختمان دیگر کار نظارت به شما ارجاع نمی شود. بعد از اتمام کار آن اجرا، دوباره کار نظارت به شما ارجاع می شود اما دیگر نمی توانید مجری ساختمان باشید مگر اینکه بروید پروانه خود را به سازنده ذیصلاح تغییر دهید که بعد از آن فقط می توانید مجری باشید و ناظر نمی توانید باشید.

  86. محمدرضا می گوید

    سلام آقای مهندس.امروز تصمیم گرفتم تو آزمون مهر ۹۸ شرکت کنم..ولی نمیدونم بین اجرا و نظارت اگر بخوام یکی رو انتخاب کنم کدوم رو انتخاب کنم
    من هیچ اطلاعی از اینکه کدوم برام بهتره ندارم
    لطفا راهنماییم کنین

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام.
      وقت شما بخیر
      از الان شروع کنین و به شیوه ای که در مقاله گفته شده مطالعه کنین هر دو رو می تونین قبول بشین. مسلما نظارت در اولویت باشه براتون ولی اگر آمادگی تون در حدی باشه که نظارت رو قبول بشین، مطمئنا اجرا رو هم قبول می شوید. چون به نظر من نظارت سخت تر هست.

  87. علیرضا می گوید

    سلام آقای مهندس، ممنون بابت پاسخگوییتان. مشورت با شما باعث موفقیت در آزمون نظارت و اجرا شده و به همین دلیل بابت آزمون محاسبات سوالاتی داشتم. من از کتاب های کمک آموزشی استفاده میکنم و تا الان که بخشی از بتن را خوانده ام، برایم قابل فهم و مفهوم است، هرچند با توجه به صحبت هاتون، متوجه این موضوع هستم که برای قبولی در آزمون باید تسلط کامل به محاسبات و مواد آزمون داشت. ۲ سوال داشتم .
    ۱- برای من فرقی نمیکنه که این آزمون قبول بشم یا آزمون بعدی، اما با توجه به اینکه پیش نویسه مبحث۹ آمده است و به احتمال خیلی زیاد از آزمون بعد مورد استفاده قرار می گیره، از طرفی زدن تست های مبحث ۹ نسبت به مبحث ۱۰ راحت تر و قابل درکتر است، آیا قبولی در آزمون بعد از آزمون مهر که از مبحث ۹ جدید استفاده میشود خیلی سخت تر میشود؟؟ یعنی ارزش دارد ۲ ماه و نیم همه کارها تعطیل و به قبولی در آزمون فعلی تمرکز کنم؟؟
    ۲- آیا جهت شرکت در کلاس های آمادگی نظام مهندسی، شرکت در کلاس های فشرده آنلاین سری عمران در شهریور ماه که زمان آن به نسبت کمتر است، از نظر شما مفید واقع میشود؟؟ همچنین از کتاب های کمک آموزشی سری عمران استفاده می کنم.
    با تشکر

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. وقت شما بخیر
      پاسخ یک:
      در خصوص سختی یا سادگی آزمون بعدی ایده ای ندارم. اگر تا الان وقت متمرکز برای مطالعه نگذاشته اید، در مدت ۲٫۵ ماه بعید از قبول شوید. مگر اینکه در کلاس های فشرده شرکت کنید.
      پاسخ دو:
      بنده ایده ای در مورد کلاس های آنلاین سری عمران ندارم ولی کتابهای سری عمران کتابهای با کیفیتی است.

  88. توحید می گوید

    سلام به همه دوستان من امسال برل اولین بار می خوام تو ازمون شرکت کنم کتاباشو از کجا تهیه کنم.ممنون میشم راهنمایی کنید.

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام
      اگر تهران تشریف دارید می توانید از انتشارات سازمان نظام مهندسی واقع در میدان صنعت – خیابان مهستان – ساختمان نظام مهندسی استان تهران- طبقه منفی دو.
      همچنین یک کتابفروشی در انقلاب ابتدای خیابان ۱۲ فروردین هست که ویژه کتب مقررات ملی ساختمان است.
      کلیدواژه ازمون رو هم می تونید از انتشارات سازمان نظام مهندسی یا همان انقلاب تهیه بفرمایید.
      از سایت های اینترنتی فروش کتاب نیز می توانید تهیه بفرمایید.
      موفق باشید

  89. حسین می گوید

    درود بر شما
    بنده کلاس خوبی رو شرکت کردم اما بعد از دوبار آزمون دادن موفق به قبول در این آزمون نشدم ، خصوصا بار دوم که آنقدر مطالعه کردم که سه مبحث ۹-۸-۵ را حفظ شده بودم اما احتمال می دم در وارد کردن پاسخ به پاسخنامه اشتباه کردم
    در این کلاس ها تنها چیزی که ارزشی قائل نمی شدن همین کلید واژه بود که حتی بهترین استاد اونجا می گفت شما از کلید واژه نهایتاً شاید بتونید به سه یا چهار سوال جواب بدید .. اما از قرار معلوم خیلی هم مهمه و بیشتر می شه جواب پیدا کرد اینطور نیست؟؟؟

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام.
      برای آزمون نظارت و اجرا واقعا نیازی به کلاس رفتن و حفظ مباحث نیست. وقتی در آزمون می توانید کتاب ها را با خود سر جلسه ببرید و با کلید واژه به راحتی پاسخ ها را پیدا کنید، چه نیازی است این همه وقت و انرژی بگذارید.

  90. Orta می گوید

    سلام ، خسته نباشید ، بسیار ممنون از سایت مفیدتون ،
    راجع به نوع ماشین حسابی که برای آزمون مفید هست سوال داشتم .
    من خودم ۴۵۰۰ casio دارم ، الان خیلی دلهره دارم که این ماشین حساب در آزمون کمکی نکنه ، البته می شه بهش برنامه داد ولی محدود ،
    دو تا سایت عمده پخش فرمول های آزمون یکیشون پیشنهادش casio 5800 با حدود ۶۰ برنامه ( سایت Civilcalculator.ir ) و دیگری casio 9860 با حدود ۱۸۰ برنامه ( سایت sezeplus )
    الان یعنی مرداد ۹۸ قیمت برنامه ها حدود ۵۰۰ تومنه
    کاسیو ۵۸۰۰ هم ۴۰۰ تومنه
    کاسیو ۹۸۶۰ هم حدود یه تونه
    با این قیمت ها به نظر شما چیکار کنم ؟
    سمت خرید بروم یا با همین ۴۵۰۰ برم سر جلسه ؟
    اگه پاسختون خرید هست کدوم مدل رو پیشنهاد می کنید ؟
    واقعا لطف می کنید اگر من رو راهنمایی بفرمایید.
    با سپاس
    راستی فضولی نباشه خودتون با چه ماشین حسابی آزمون دادین ؟

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام و وقت بخیر.
      بنده منکر فایده ماشین حساب های پیشرفته نمی شوم اما به نظرم اکثر سوالات آزمون محاسبات رو با ماشین حساب مهندسی معمولی هم میشه به راحتی حل کرد و ایده طراحان سوال هم فکر می کنم همین باشد. تعداد سوالاتی که نیاز به برنامه ماشین حساب داشته باشند آنقدر زیاد نیست و سوالاتی هم هست که سطح دشواری آن ها بالاست یا زمان زیادی می برد تا به جواب نهایی دست پیدا کنیم. و ممکن است یک نکته انحرافی و مفهومی هم داشته باشند که احتمال رسیدن به پاسخ صحیح را کاهش می دهند. همچنین برای اینکه در استفاده از این ماشین حساب ها مسلط شویم، خودش نیاز به اختصاص زمان دارد. معمولا دوستانی که اقدام به خرید این ماشین حساب ها می کنند، یکی از علل آن کمبود وقت برای مطالعه هست و فکر می کنند این ماشین حساب ها می تواند این کمبود وقت را برایشان جبران کند. و غالبا هم از آن نتیجه نمی گیرند. نظر شخصی من این است که اگر شما به حد مناسبی از تسلط بر روی محاسبات و حل کردن سوالات رسیده باشید، با یک ماشین حساب مهندسی معمولی نیز می توانید در این آزمون قبول شوید. اما اگر تسلط کافی پیدا نکرده باشید، با بهترین ماشین حساب هم نمی توانید در این آزمون نتیجه بگیرید.
      خود من از ماشین حساب مهندسی ساده استفاده کردم.

  91. Orta می گوید

    ببخشید نمی دونم چرا ۳ تا نظر ارسال شد ، می خواستم خودم ۲ تاش رو حذف کنم امکانش نبود ، شرمنده

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      خواهش می کنم. مشکلی نیست.

  92. گلناز می گوید

    سلام در رشته معماری هم اطلاعاتی دارید؟ کدام مباحث مهم تراندو بیشتر ازشون سوال میاد و اینکه چطور میتونم آزمون های قبلی رو تهیه کنم ؟ ممنون

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام.
      منابع آزمون نظارت و اجرا برای معماری هم تقریبا مشابه عمران است . لیست دقیق منابع را می توانید از سایت دفتر مقررات ملی ساختمان ملاحظه کنید. آزمون های قبلی رو هم می توانید از همین سایت تهیه کنید. همچنین سایت هایی هستند که این آزمون ها رو به همراه پاسخ تشریحی در اینترنت قرار دارند. کتاب های بانک سوال را نیز می توانید تهیه کنید.

  93. حسن می گوید

    سلام مهندس قربانی عزیز
    ممنون بابت راهنماییتون
    بنده تمامی مباحث بجز جوش و مبحث دهم و ششم رو خوندم برنامه دارم اونها رو هم بخونم . بعد از خوندن هر مبحث تستهاشم زدم و تقریبا خوب بوده تا اینجا .الان که میخوام به صورت کلی تست بزنم وقتی سوالات رو میبینم چون از قبل جوابهاش یادمه میاد تو ذهنم و سریع پاسخ میدم به نظرتون موقع امتحان استرس من باعث نمیشه که سوالات درهم و نادیده رو نتونم بزنم
    و اینکه درامد پایه ۳ که اصلا بدرد ما مردها نمیخوره چون مکفی نیست راجع به درامد پایه های دو و یک توضیح میفرمایین
    ممنونم

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام.
      خواهش می کنم.
      این که جواب ها یادتون میاد خیلی عالیه و نشون میده که تسلط خوبی پیدا کردین. ان شا الله به همین شیوه پیش بروید و آزمون های سال های قبل رو در همان محدوده زمانی تمرین کنید ان شا الله حتما قبول می شود.
      درآمد پایه ۳ را گرچه نمی توان به عنوان یک درآمد مکفی و یک شغل مستقل در نظر گرفت ولی در کنار شغل اصلی یک کمک خوب است. ضمنا اگر بتوانید کار اجرا بگیرید با همان پروانه پایه ۳ درآمد آن خیلی بهتر از نظارت است البته مسئولیت بیشتری هم دارد و باید وقت خیلی بیشتری هم برایش بگذارید. با تلاش های انجام شده در سازمان نظام مهندسی و اجبار شدن شناسنامه فنی ساختمان ، همه ساختمان ها می بایست مجری داشته باشند. درآمد پایه ۲ و ۱ هم به مراتب بهتر از پایه ۳ است. اما اینکه به آن ها به عنوان یک شغل مستقل نگاه کنید و تنها منبع درآمدی شما باشد، بستگی به توقع شما از زندگی باشد. به نظر من نمی توان به درامد حاصل از آن به تنهایی اکتفا کرد.

  94. حسنا محمدی می گوید

    سلام، ممنون بابت اطلاعات خوبتون
    مهندس من واقعا گیج شدم
    کتاب هایی که موسسه های مختلف پیشنهاد میکنن خیلی زیاده، کتاب های شرح و درس، کلیدواژه های مختلف، کتاب های آزمون…
    نظارت و اجرا معماری میخوام شرکت کنم، میشه سایتی رو معرفی کنید که همه رو یه جا بشه خرید…

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. خواهش می کنم. چرا گیج شدید. مطلب خیلی ساده است. مقاله رو دوباره بخونید.
      می تونید همه کتب مورد نیازتون رو از خود سازمان نظام مهندسی طبقه منفی ۲ ( انتشارات) تهیه کنید.

  95. سينا اسدالله پور می گوید

    سلام وقت بخیر. باتوجه به اینکه گفته شده فارغ التحصیلان کارشناسی ناپیوسته معماری در صلاحیت طراحی فقط تا پایه دو میتوانند ارتقا داشته باشند بنده میخوام ارشد معماری بخونم سوالم اینه الان باهمین مدرک کارشناسی آزمون طراحی معماری شرکت کنم و پایه ۳ بگیرم بعدا که به پایه دو ارتقا پیدا کردم مدرک ارشدمو رو کنم امکان ارتقا به پایه یک هست یا نه باید صبر کنم ارشدم رو بگیرم و بعد در آزمون طراحی پتیه ۳ شرکت کنم؟

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام این مساله را بهتر است از نظام مهندسی سوال بفرمایید. به نظر من شما اقدام کن برای گرفتن پروانه پایه ۳٫ اگر ارشد معماری داشته باشید، فکر می کنم بتوانید پایه ۱ شوید. وقت خود را برای گرفتن ارشد هدر ندهید.

  96. سحر می گوید

    سلام جناب قربانی وقت بخیر
    من برای ازمون نظارت برق بهمن ۹۸ میخوام از الان بخونم به نظرتون با مطالعه کتابها به تنهایی میتونم شروع کنم یا کلاس برم ؟

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام . وقت شما هم بخیر
      بله می توانید. آزمون های سالهای قبل رو هم با پاسخ تشریحی تهیه بفرمایید و به روش تشریح شده در مقاله عمل نمایید تا ان شا الله قبول شوید.

  97. علیرضا می گوید

    سلام مهندس وقت بخیر
    بابت آزمون محاسبات سوال داشتم، صرف نظر از تسلط و سرعت عمل بالا، از جهت فشار روانی آزمون سوال میکنم
    اکثرا میان میگن که برای قبولی در آزمون محاسبات باید حداقل چندین بار شرکت کرد تا قبول شد …. نظرتون در این مورد را خواستم بدونم

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام . وقت شما هم بخیر
      اگر باورتون این است که باید چندین بار شرکت کنید تا قبول شوید. همین اتفاق هم می افتد. چرا که در بارهای اولیه که در امتحان شرکت می کنید، بر این باور هستید که قرار نیست این دفعه قبول شوم بنابراین تمام تلاش خود را نمی کنید.
      بنابراین باورتون رو عوض کنید که می توانید در همان بارهای اول یا بارهای اول هم قبول شوید. اگر چه کار سختی است ولی امکان پذیر است و با تمرکز حداکثری می توان به نتایج خوبی رسید.

  98. وخید می گوید

    سلام من مدرک کارشناسی معماری دارم امسال در اسفند ۹۸ ازمون نظارت دارم کدام مباحث مهمتره وازش سوال میاد ممنون

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. منابع آزمون در سایت دفتر مقررات ملی ساختمان آمده است. برای معماری عموما مباحث دوم تا بیست و دوم به جز مبحث ششم مقررات ملی ساختمان ، قانون نظام مهندسی آیین نامه ۲۸۰۰ و آیین نامه جوش ، کتاب گودبرداری و سازه نگهبان، قوانین بیمه ، مالیات و کار ، مدیریت ساخت و قرارداد ها . جزییات بیشتر رو می تونید از لینک زیر نگاه کنید ولی همان مباحث ۲۲ گانه از بقیه مهم تر است.
      منابع آزمون نظارت و اجرا و طراحی برای همه رشته ها ( عمران، مکانیک ، برق ، شهرسازی ، ترافیک ، نقشه برداری و معماری )

  99. زهرا می گوید

    سلام .من دوسال دیگه میتونم‌ ازمون بدم .الان اگه کتاب بخرم تا دوسال دیگه اون کتاب ها رو که خریدم اگه دوباره ویرایش بشه چی.به نظرتون عوض میشه .چون میخوام از الان شروع به خوندن کنم کم کم

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. وقتتون بخیر. بله احتمال تغییر کتب هست. اگر هدفتان از مطالعه کتب فقط قبولی در آزمون است، برای آزمون های نظارت و اجرا نیازی به این کار نیست. البته آزمون محاسبات به مراتب سخت تر است و می توانید از الان شروع کنید. برای آزمون محاسبات سعی کنید از منابع تالیفی و بانک سوالات با پاسخ تشریحی استفاده کنید.
      پیشنهاد می کنم در این دو – سه سالی که تا اخذ پروانه فرصت دارید، زمانی را هم برای کارآموزی و کسب تجربه، تعیین کنید.

  100. الهام می گوید

    سلام بنده کارشناسی معماری دارم
    میشه فرق بین کسی که نظارت قبول میشه یا اجرا روبگین
    درواقعا اینجور بپرسم اگه نظارت قبول شیم چه کاری انجام میدم وچه پروژ های به ما میدن
    وهمین طور اگه اجرا قبول شیم چه کارهای وچه پروژه های به ما میدن
    میتونینم پلان طراحی کنیم ؟
    این سوال رو پرسیدم چون دردفتر مهندسی زیرنظر وبا مهر مهندس پلان برای بنیاد مسکن طراحی کردم
    الان کدوم ازمون شرکت کنم که بعد قبولی بتونم همو کار رو انجام بدم

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام وقت شما بخیر
      کسی که نظارت قبول میشه پروانه نظارت میگیره و می تونه نظارت انجام بده. کسی که اجرا قبول بشه و پروانه اجرا بگیره می تونه با پروانش کار اجرا بگیره. کار نظارت در تهران و خیلی از شهر ها ارجاعی هست و پروژه از طرف سازمان نظام مهندسی یا شهرداری به شما ارجا می شه ولی کار اجرا رو خودتون باید بگیرید. البته پیشنهاد می کنم تا زمانی که تجربه کافی کسب نکردید، کار اجرا نگیرید اگر هم خواستند به ازای مبلغی پروانه اجرا رو جایی بگذارید به عنوان مجری صوری و خودتون حضور نداشته باشید به هیچ عنوان همچین کاری را قبول نکنید. برای کار در دفتر فنی هیچ کدوم از این ها ضروری نیست. در زمینه طراحی اگر علاقمند هستید کار کنید در آزمون طراحی هم شرکت کنید.

  101. مهدیه صفاریان می گوید

    سلام آقای مهندس، وقتتون بخیر
    ببخشید من امسال قصد دارم آزمون نظام مهندسی شرکت کنم.اگر آزمون اسفند برگزار بشه_البته بدون در نظر گرفتن بیماری کرونا و احتمال برگزاری آزمون در سال آینده_آیا اگر از آبان وروزی ۵الی ۶ ساعت مطالعه کنم، در مدت ۴ ماه، امکان داره قبول بشم؟
    و اینکه ببخشید یک سوال دیگه، تیترواژه بهتر یا کلید واژه؟

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. بله حتما قبول میشید اگر از روشی که در مقاله گفتم استفاده کنید. من از کلیدواژه استفاده کردم.

  102. مهدی می گوید

    باید هر چی میتونین وقت بزارین واسه خوندن! دیگه گذشت عزیز من دوران کلید واژه! الان دیگه سختتر شده به سختی میشه با کلید واژه اونم تو اون مدت ۱۵۰ دقیقه ای به سوالات پاسخ داد فوقش بتونی ۱۰ تا بزنی دیدم میگم. کلید واژه آدم رو سر در گم میکنه هی نگاه کنی به کلید واژه هی دنبال کتاب بگردی آخر امتحان هم چشات دو دو بزنه تا ۱۰ روز هم سر درد داشته باشی! ناموسا سوالات هم مسخره هستش و به هیچ دردی نمیخوره تو طراحی یا کلا تو مبحث ساختمان! خود ادرین اسمیت رو هم بیاری تو آزمون های ایران به زور بتونه ۵۵ بزنه!!!!!!! اصلا قبول بشیم به چه دردی میخوره این؟ کل درآمد نظارت پایه ۳ تو یه سال ۸ تومن هم نمیشه ۸ تومن درآمد ۵ روز یک پزشکه متاسفم واسه این مملکت دهنمون آسفالت شد به مولا تنها راه خودکشی یا فراره خداییش دیگه مغز و جسم آدم کشش نداره. تو مملکتی که مهندسین، بیمارستان و… طراحی میکنن تا یه پزشک بره داخلش و درآمد میلیونی بزنه و همون مهندس طراح از گشنگی بمیره به چه دردی میخوره اصلا اینها بر چه حساب و کتابه خدایا!

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      دوست عزیز شما حالا یه آزمون دادی، حالا به هر دلیلی عدم آمادگی و … قبول نشدی، دلیل نمیشه گند بزنی به افکار بقیه که. در خصوص درآمد مهندسی هم معلومه دو سه سال عقبی، الان شما پروانه پایه ۳ رو حقوقی هم کنید سالی ۱۲-۱۳ تومن میدن بهت. اگر هم خودت بخوای کار کنی، سالی دو تا کار کوچیک هم بهت ارجا بشه و فقط تعرفه رو بخوای بگیری ۲۰-۳۰ میلیون میشه. بماند که خیلی از مهندسا چند برابر این رو از بقل کار درمیارن. بله این هم باز مبلغ ناچیزی هست ولی همون طور که بارها گفتم وقتی شما پروانه پایه ۳ رو میگیری ، از این جهت ارزنده هست که پیش نیاز اخذ پروانه پایه دو و یک هست که اونها خیلی منافع بیشتری داره. الان یک مهندس پایه ۱ برای مدیر عامل شدن یک شرکت با سالی ۷۰-۸۰ میلیون هم نمیاد. خودت بخوای شرکت بزنی اگه خودت پروانه داشته باشی، مدیرعامل شرکت خودت میشی سالی ۷۰-۸۰ میلیون جلویی. تو همون صنف پزشکی هم دکترهای زیادی هستن که با حقوق حداقلی دارن کار می کنن. تو صنف ما هم مهندس هایی هستن که درآمدشون اندازه ۱۰ تا دکتر هست اون هم نه با سرمایه شون بلکه با علمشون.

  103. احسان می گوید

    درود بر شما و سپاس از مطالب مفیدتون
    با توجه به اینکه ظاهرا از مطالبتون مدتی میگذره من هم از دوستانی که به تازگی آزمون دادند شنیدم که آزمون های اخیر به مراتب سخت تر از قبل شده و به دوستان پیشنهاد میکنم با آمادگی بیشتری حضور پیدا کنند در آزمون
    و سوالی که از شما بزرگوار دارم اینه که با توجه به کمتر شدن ساخت و ساز در این یکی دو سال اخیر در صورت گرفتن پروانه سالی حداقل یک کار به واجدین شرایط ارجا میشه؟

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      معمولا همه بعد از امتحان همین دیالوگ را می گویند.
      در تهران معمولا سالی یک یا دو کار ارجا می شود برای رشته های عمران. برای معماری بیشتر کار ارجا می شود چون تعدادشان کمتر هست. برای برق و مکانیک هم همین طور

  104. محمد می گوید

    سلام
    برای شرکت در آزمون تاسیسات مکانیکی برای کارشناسی نوشته که ۳ سال سابقه کاری لازمه.
    این شرط حتما لازمه برای ثبت نام؟ و اگه آره چجوری میتونم سابقه کاری درست کنم؟

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. فرمی می دهند که باید دو تا مهندس پایه یک تایید کنند که شما کار کردید.
      تقریبا فرمالیته هست.

  105. غزل مهدی پناه می گوید

    سلام وقت شما بخیر.من تو هیچ ازمونی نه از کلاس نه از کتاب کمک اموزشی تقریبا استفاده نکردم.ازمون اجرا و نظارت هم همینجوری قبول شدم.حالا بار اولم میخوام محاسبات بدم و مصمم هستم قبول شم و تموم شه فقط در مورد نحوه مطالعه راهنماییم کنین.من تصمیم دارم فقط بانک سوالات رو بخرم حقیقتا. راهنمایی کنین ممنون میشم.

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. آزمون نظارت و اجرا با محاسبات فرق می کنه. اگر نمیخواهید کلاس بروید خیلی باید تلاش کنید.

  106. M.A می گوید

    با عرض سلام و احترام ضمن تشکر از توضیحات خوبتون با توجه به اینکه رشته ی تحصیلی من برق هست و می خواهم در آزمون نظارت و طراحی برق شرکت کنم هنوز موفق نشدم سایتی رو برای راهنمایی در این رشته پیدا کنم اگر امکانش هست سایتی رو شما معرفی کنید

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. خیلی ممنون متاسفانه بنده در این مورد اطلاعاتی ندارم. در سایت دفتر مقررات ملی ساختمان منابع ازمون برق نیز آمده است.

  107. امیر می گوید

    سلام اقای مهندس
    وقتتون بخیر
    من حدود ۱۰ سال از درس و دانشگاه فاصله گرفتم وامسال تصمیم گرفتم که آزمون نظام مهندسی شرکت کنم از الان هم ۲ ماه تا آزمون وقت هستش و کل مطالب دانشگاهی از ذهنم پاک شده به نظرتون این مدت زمان میشه خودم رو به آزمون برسونم،
    آرمون نظارت آسونتر هستش یا اجرا؟
    یا هر دو رو شرکت کنم(رشته عمران)
    ممنون

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      آزمون نظارت و اجرا منابعش مباحث مقررات ملی ساختمان هست و ارتباط عمیقی با دروس داشنگاهی نداره و یک ذهنیت کلی که داشته باشید کفایت می کنه. اگر در موعد خودش در آزمون شرکت کرده و قبول شده بودید الان در شرف اخذ پروانه پایه ۱ بودید.

  108. علی می گوید

    سلام.
    واجدین شرایط ثبت نام آزمون نظام مهندسی می توانند در ۲ یا هر ۳ صلاحیت آزمون ورود به حرفه مهندسان ۱۴۰۰ رشته عمران به صورت همزمان نام نویسی کنند . اما در نهایت مجاز به دریافت پروانه فعالیت یکی از این صلاحیت ها خواهند بود . و اینکه آیا قبولی در بیش از یک صلاحیت در یک دوره برای کسب پروانه فعالیت از نظام مهندسی استان خود صحت دارد؟
    میخواستم اگه در رابطه با بند فوق اطلاعی دارید، توضیحی بدید.
    ممنون

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام. خیر. شما همزمان می تونی هم در نظارت و هم در طراحی فعالیت کنی. در صورتی که اشتغال به کار اجرا داشته باشی با استفاده از پروانه ات، اونجا نمی تونی کار نظارت یا طراحی بگیری . اگر اشتغال به کار اجرا دائمی باشه، می تونید پروانه خود رو تبدیل به پروانه سازنده کنید. همچنین اگر بخواهید پروانه تون رو حقوقی کنید (در شرکتی بگذارید یا خودتون شرکت تاسیس کنید.) پروانه با سه صلاحیت ارزش و اعتبار و امتیاز بیشتری نسبت به پروانه ای که یک یا دو صلاحیت داخلش درج شده دارد.

  109. نرگس کیا می گوید

    سلام دوست عزیز.وقت شما بخیر.همسر بنده رشته اشون مکانیک هست و آزمون نظارت رو قبول شدن و میخوان آزمون طراحی رو شرکت کنند.ممکنه راهنمایی کنید کدوم کتاب مهم تر هست برای طراحی؟چون ایشون واقعا فرصت ندارن.ممنون میشم اگر راهنمایی کنید

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      جهت آزمون طراحی یک کتاب و دو کتاب کفایت نمی کند. اگر فرصت نداره باید بره کلاس ثبت نام کنه و جزوه حاوی مطالب مفید رو دریافت کنه. البته رشته بنده مکانیک نیست و اطلاع دقیقی از منابع آزمون طراحی مکانیک ندارم.

  110. س.م می گوید

    سلام جناب مهندس ممنون از راهنمایی هاتون و وقتی که میذارین من معماری خوندم چند سال هم از مدرک ام گذشته و دوست دارم آزمون نظارت و اجرا رو شرکت کنم ولی خیلی میگن نظارت و اجرا ارزشی نداره و پر از استرس وقتی وارد این حیطه میشی و اجاره دادن پروانه هم گفتن خوب نیست در کل میترسم برم جلو و از این طرف این همه کتاب داره واقعا ارزشی داره در آینده براش زحمت بکشی که آزمون‌ قبول بشی. چون من خانه دارم و دو تا بچه کوچیک دارم. باید وقت بذارم براش…

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      سلام وقتتون بخیر.
      قطعا اخذ پروانه ساختمانی ، ارزش وقت و زحمتی که براش می کشید رو داره. بچه ها بزرگ می شوند و میروند اما پروانه شما تا آخرین لحظه عمر با شماست و برایتان می تواند درآمدزایی کند. به حرف و حدیث ها گوش ندهید و در اولین فرصت برای شرکت در آزمون اقدام کنید. روشی که در این مقاله گفتم و استفاده از کلیدواژه به شما کمک می کند به سادگی در آزمون قبول شوید. از حجم کتاب ها نترسید، آزمون به صورت کتاب باز برگزار می شود.

  111. مجید می گوید

    سلام و درود
    امیدوارم همه دوستان بدون استرس برای آزمون نظام مهندسی آماده بشن
    چون کسایی که دو سه ماه تلاش’میکنن
    روز آزمون استرس دارن
    با آرزوی موفقیت همه مهندسان عزیز

  112. مجید می گوید

    سلام و وقت بخیر
    من ۳۳ ساله هستم و دارای مدرک فوق لیسانس مدیریت مالی و شغلم حسابدار شهرداری هست اما بخاطر علاقه زیادی که به معماری و نقشه کشی دارم الان رشته مهندسی معماری دانشگاه پیام نور قبول شدم و هدفم هم گرفتن پروانه نظام مهندسی بعنوان شغل دوم برای آینده هست اما تردید دارم که دانشگاه بروم چون باید ۸ سال دیگه آزمون نظام مهندسی بدهم لطفا شما که این‌ مسیر را رفته اید راهنماییم کنید آیا الان برای من دیر نشده یا شروع گنم؟

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      خیر دیر نیست. البته سعی کنید دانشگاه آزاد یا دولتی قبول شوید و حتی الامکان کارشناسی پیوسته باشد. مدرک آن ارزشمندتر هست. الان زمزمه هایی هست که در اصلاح قانون نظام مهندسی به فارغ التحصییلان ناپیوسته (پیام نور) پروانه صلاحیت داده نشود.

  113. محمدرضا ملکی می گوید

    سلام برای ازمون نظام مهندسی هم برای اجرا ونظارت و هم برای محاسبات باید مانند آزمون کنکور درس خوانده شود زیرا ازمون ها مفهومی شده اند تجربه شخصی خودم بود

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      بنده بر این باور هستم که آزمون نظارت و اجرا همچنان از همین روش می توان قبول شد.

  114. محمدرضا ملکی می گوید

    آقای مهندس قربانی گفتید به سادگی در این آزمون میشه قبول شد ولی به نظر بنده باید ۶ ماه روزی ۵ ساعت مفید براش خوند
    در مورد کلید واژه هم بگم زمان سر جلسه امتحان با سرعتی حرکت میکنه که بین ۵ تا ۷ سوال خوبه برای استفاده از کلید واژه یعنی باید اشراف کامل به مباحث داشته باشید

    1. مهندس علی قربانی می گوید

      شما اگر روش درست رو بکار نگیرید ۶ ماه که سهل است. ۶ سال هم بخونید قبول نمی شوید. ذهنیت شما این هست که می باید مباحث رو در ذهن خود ذخیره کنید، در حالی که این حجم از کتب رو به هیچ عنوان نمیشه در ذهن ذخیره کرد. و البته لزومی هم ندارد وقتی آزمون به صورت کتاب باز برگزار می شود. کافی هست شما روش پیدا کردن واژه کلیدی سوال و سرعت عمل در استفاده از کلید واژه را بالا ببرید. و این ممکن نیست مگر اینکه قبل از آزمون خود را در شرایط آزمون قرار داده و از خود آزمون بگیرید و خطاهای خود را اصلاح کنید تا سرعت عمل شما بالا برود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.